NA KITAJSKEM PRVI DAN BREZ SMRTNIH ŽRTEV COVIDA-19: V Wuhanu odpravljajo karanteno, bodo uspeli preprečiti drugi val okužb?

Svet

Na Kitajskem v zadnjih 24 urah niso zabeležili nobene smrtne žrtve koronavirusne bolezni 19, prvič od januarja, ko so začeli objavljati podatke o umrlih in okuženih z novim koronavirusom. Potrdili so še 32 okužb, vse med njimi so uvožene iz tujine, ter 30 okuženih brez simptomov, je sporočila kitajska državna komisija za zdravje.

Doslej so na Kitajskem zabeležili 1033 asimptomatskih okužb. Podatke o okuženih, ki nimajo simptomov covida-19, a lahko prenašajo okužbo, je Kitajska začela objavljati prejšnji teden.

Velik delež okužb brez simptomov so zabeležili v mestu Wuhan, kjer se je novi virus konec lanskega leta prvič pojavil. V mestu so zaskrbljeni, saj naj bi v sredo odpravili karanteno, ki so jo uvedli konec januarja.

V provinci Hubei, kjer leži Wuhan, so sicer že začeli odpravljati nekatere omejitve gibanja med kraji v okviru širših prizadevanj za vnovični zagon gospodarstva v državi, čeprav nadaljujejo tudi s prizadevanji, da bi preprečili drugi val okužb.

Na Kitajskem so doslej potrdili skupno 81.740 primerov okužbe, 3331 ljudi je umrlo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koper |  07 .04. 2020 ob  08: 52
Koliko je okuženih na Kitajskem bi morali vprašat nekoga,ki tam živi.Koliko jih je v resnici umrlo sploh nihče ne ve.
Posnetke kako so okužene lovili in vlekli po ulicah je boljše nikoli ne videt.
Niti to ne,na kakšen način so jih zapirali v hiše.
Pa še to,.. po treh mesecih,če to sploh drži,se počasi vračajo v skoraj normalno življenje.Če se temu reče normalno.
Naši bi pa po par tednih vse zalaufali,da kaj ne zamudimo.
Če je vse ok zakaj toliko razkuževanja,če je vse ok zakaj vlada razmišlja,da bi konference opravljali od doma,....
Če si premalo študiran ni dobro.Če pa zadevo vodijo generacije,ki so živele v času,ko si diplomo kupil na vsakem koraku,tudi ne.