NA JAPONSKEM DANES BREZ VETRA: Jadralke ostale na suhem

Na prizorišču naslednjih olimpijskih iger v Enoshimi, kjer se te dni odvija prva regata v seriji regat za svetovni pokal v tej sezoni, jadralke v razredu 470 danes zaradi pomanjkanja vetra niso jadrale. Tina Mrak in Veronika Macarol tako ostajata na 10. mestu.

Pred jadralkami je še en običajen tekmovalen dan, najboljših deset pa v nedeljo čaka plov za odličja. "Glavni cilj letošnje sezone sva osvojili, to je bila olimpijska norma na svetovnem prvenstvu," je pred dnevi pojasnila Veronika Macarol in dodala: "Po svetovnem prvenstvu sva si vzeli nekaj časa za počitek. "Letos je najin glavni cilj, da nabereva čimveč znanja glede pogojev na prizorišču, na katerem bodo potekale olimpijske igre, da najdeva čimboljšo nastavitev ter da ostajava v stiku z najino konkurenco, saj so tukaj prisotne vse najbojše posadke," je dodala.

Tudi Tina Mrak je pritrdila, da gre za prvo etapo svetovnega pokala za leto 2019," hkrati pa tudi 'test event' in testiranje regatnega polja na istem mestu kot bodo olimpijske igre 2020.

Deli novico: