NA ITALIJANSKIH LETALIŠČIH NAJ BI DANES STAVKALI: Kako bo to vplivalo na lete?

Svet

Več italijanskih sindikatov je pozvalo osebje italijanske družbe za nadzor zračnega prometa ENAV ter nizkocenovnih letalskih družb Ryanair, EasyJet in Volotea, naj se danes udeležijo štiriurne prekinitve dela. Ta naj bi trajala od 14.00 do 18.00, na lete v drugih terminih pa naj ne bi vplivala, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

EasyJet je zaradi stavke že odpovedal lete z milanskega letališča Linate v Berlin in iz Rimskega letališča Fiumicino v Amsterdam. Družba Ryanair je sporočila, da je bila zaradi stavke v podjetju ENAV prisiljena odpovedati nekatere lete, potniki pa so bili o tem že obveščeni.

Razlog za stavko je spor glede pravic delavcev, delovnih pogojev in izplačevanja minimalnih plač v panogi.

BONUS VIDEO: V Slovenski Istri iščejo inovativne podjetniške ideje

Italijanski minister za turizem Massimo Garavaglia je sicer pred tem pozval, da je treba storiti vse, da bi se izognili nevšečnostim v turizmu, ki je na dobri poti proti okrevanju.

"Nemiri med osebjem kontrole zračnega prometa grozijo, da bodo blokirali najbolj dinamičen sektor gospodarstva, ki trenutno v veliki meri spodbuja rast države. Blokirati promet pomeni blokirati državo," je dejal Garavaglia, sicer član skrajno desne stranke Liga, ki velja za podjetništvu naklonjeno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija