NA HRVAŠKEM VSE HUJE: V preteklem dnevu rekordnih 140 novih okužb

Svet

Na Hrvaškem so v preteklem dnevu potrdili 140 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je največje dnevno število okuženih od 25. februarja, ko so potrdili prvo okužbo. Za boleznijo covid-19 je umrla še ena oseba, je danes sporočil hrvaški štab civilne zaščite.

V sosednji državi je trenutno 1088 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. Na bolnišničnem zdravljenju je 124 oseb, od tega so trije priključeni na ventilatorje, je sporočil nacionalni štab. Bolezni covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus, je podlegla še ena oseba, skupno pa 118.

Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem zabeležili prvi primer, so skupno potrdili 3672 okužb. V samoizolaciji je trenutno 4756 oseb. Na Hrvaškem so do danes skupno opravili 92.808 testov, od tega 1322 v zadnjih 24 urah, je še sporočil hrvaški štab civilne zaščite.

Ob porastu števila okužb v zadnjem času so hrvaške oblasti v petek napovedale nekatere nove ukrepe za zajezitev širjenje virusa. Med drugim bo znova obvezna uporaba zaščitnih mask v gostinstvu in trgovini. Prav tako bodo okrepili nadzor nad zasebnimi druženji, ki so v zadnjem času prispevala k povečanju števila okužb.

NOVA STANOVANJSKA SOSESKA MOMENTO V IZOLI: 175 moderno oblikovanih stanovanj na izjemni lokaciji - izkoristite priložnost, rezervirajte posvet na info točki!

Moderno zasnovana stanovanjska soseska, ki se bo nahajala v Izoli na območju Livad, predvideva gradnjo 175 stanovanj v izmeri od 50 do 250 kvadratnih metrov uporabne površine. Soseska vila blokov oziroma manjših stolpičev bo ponudila visoko kakovost bivanja z ločenimi vhodi in dvigali, estetsko oblikovana, istočasno pa tudi funkcionalna stanovanja, ki bodo z umeščenostjo v samo mesto in z zeleno okolico, prinesli kakovost bivanja sredi mesta, na odlični lokaciji, praktično sredi obalnih mest.

Hrvaška je poostrila tudi nadzor na meji za potnike iz držav, ki niso članice Evropske unije, in zanje uvedla bodisi obvezno 14-dnevno karanteno ob vstopu v državo ali sedemdnevno samoizolacijo, če se bodo testirali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija