NA HRVAŠKEM UMRL IRSKI VOZNIK RELIJA: Nesreča na treningu pred svetovnim prvenstvom (FOTO)

Kronika

Irski voznik relija Craig Breen se je danes smrtno ponesrečil med vožnjo za trening pred relijem za svetovno prvenstvo na Hrvaškem, je sporočila njegova ekipa Hyundai.

Nesreča se je zgodila danes ob 12.40 na lokalni cesti v kraju Lobor. Po prvih podatkih hrvaške policije je voznik v nesreči umrl, sovoznik pa ostal nepoškodovan. Nesreča se je zgodila, ko je dirkalnik zapeljal s ceste in se zaletel v drevo. Policijska preiskava še poteka in uradnih informacij še ni.

Neuradne podatke je popoldne potrdil Hyundai, ki je na družbenih omrežjih sporočil, da se je Breen smrtno ponesrečil, sovoznik James Fulton pa ni bil poškodovan. Pri Hyundaiju so izrazili sožalje družini in prijateljem in dodali, da tragičnega dogodka za zdaj ne bodo več komentirali.

Statement from Hyundai Motorsport Hyundai Motorsport is deeply saddened to confirm that driver Craig Breen today lost...

Objavil/a Hyundai Motorsport dne Četrtek, 13. april 2023

Breen, rojen leta 1990, je kariero v reliju začela leta 2009, najprej v domačih tekmovanjih na Irskem. Naslednje leto je tekmoval v britanskem prvenstvu, po letu kaljenja v mladinskih kategorijah relija za SP pa je leta 2013 dobil prvo priložnost na EP v ekipi Peugeota. Naslednji dve leti je nastopal v evropskem prvenstvu ERC in kategoriji WRC2 na relijih za SP, leta 2016 pa prvič sedel za volan dirkalnika najmočnejšega razreda WRC.

Leta 2018 je prvič vozil celotno sezono za ekipo Citroen, njegova najboljša uvrstitev je bilo drugo mesto na Švedskem. Naslednji dve sezoni je bil član Hyundaia, najboljši uvrstitvi pa sta bili dve drugi mesti. V lanski sezoni je vozil za ekipo M sport Ford, pred letošnjo pa se je vrnil k Hyundaiju, kjer sta se v vlogi tretjega voznika menjala s Špancem Danijem Sordom.

Zadnjič je na relijih za SP nastopil februarja na Švedskem, ko je končal kot drugi. Skupno je nastopil na 81 relijih za SP, zmage ni dosegel, bil pa je petkrat drugi in trikrat tretji. Najboljši v skupnem seštevku je bil lani, ko je bil sedmi.

Do danes je kot zadnji dirkač razreda WRC za volanom dirkalnika umrl Portugalec Augusto Mendes na reliju na Portugalskem leta 1989. Na dirkah pa so pozneje življenje izgubili še štirje sovozniki: Francoz Francis Malaussene v Monte Carlu 1990, Novozelandec Rodger Freeth v Avstraliji 1993, Britanec Michael Park v Walesu 2005 in Nemec Jörg Bastuck v Španiji 2006.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija