NA HRVAŠKEM PRIJELI SLOVENCA: Kriminalna združba naj bi tihotapila tobak (FOTO)

Kronika

Hrvaška policija je v četrtek prijela 11 oseb, osumljenih tihotapljenja tobaka, med njimi dva slovenska državljana. Policisti sumijo, da je skupina oškodovala hrvaški proračun za najmanj 31,6 milijona kun (4,3 milijona evrov).

Koprivniško-križevška policijska uprava je v četrtek potrdila, da so med kriminalistično preiskavo Nicotiana 3 prijeli osem hrvaških državljanov, dva državljana Slovenije ter državljana Bosne in Hercegovine. Iščejo še enega hrvaškega državljana, ki je del kriminalne združbe.

Osumljeni so več kaznivih dejanj, povezanih z nezakonitim uvozom najmanj 52 ton listov tobaka na Hrvaško. Tobak naj bi pretihotapili na Hrvaško čez več držav članic Evropske unije, so še zapisali na spletni strani policijske uprave s sedežem v Koprivnici. Objavili so tudi več fotografij, na katerih je videti številne lesene palete s škatlami tobaka in orodjem za rezanje tobačnih listov.

Po navedbah policije so osumljeni liste tobaka obdelali in jih prodajali na črnem trgu med marcem in oktobrom letos. Na ta način so na nezakonit način precej zaslužili, z neplačevanjem trošarin pa so oškodovali hrvaški državni proračun za najmanj 31,6 milijona kun. Vseh 12 osumljenih so kazensko ovadili, enajst prijetih pa je v priporu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  02 .11. 2019 ob  15: 42
1kg tobaka je 20e,imas ga za cel mesec.
Drzava sprejema zakone za zmanjsanje kljub temu ti pobere 100-150e na mesec,pa vsak kadilec ve sam pri sebi da slikce na skatlah,zakrivanje cigaret,razni clanki itd...ne pomagajo kaj dosti.
Ker ze ne mores kar tako na lepem nehat,te se oskubijo za lep denar.
Gor so ljudje z fakultetami vedo kaj delajo ko pravijo da je to njihov denar