NA HRVAŠKEM IN V BiH MOČNO OVIRAN PROMET: Težave povzročata veter in sneg

Svet

Na Hrvaškem danes povzroča težave močan veter. Za ves promet je zaprta avtocesta Zagreb–Split med izvozoma Sveti Rok in Posedarje, na številnih cestah ob hrvaški obali pa veter ovira promet, je sporočil hrvaški avtoklub (Hak). V BiH pa po navedbah tamkajšnjega avto-moto kluba preglavice voznikom povzroča sneg, ki je začel padati ponoči.

Vse fotografije so simbolične.

Na Hrvaškem je zaradi močnega vetra zaprt most na otok Pag, pa tudi državna cesta MaslenicaZaton Obrovački v zaledju Zadra. Omejitve za določene skupine vozil so tudi na jadranski magistrali pri Karlobagu.

Veter občasno upočasnjuje promet tudi na avtocesti RekaZagreb med odcepom Kikovica in predorom Tuhobić, na spletni strani še piše Hak. V Liki občasno še sneži. Tam je sneg tudi na nekaterih odsekih avtoceste ZagrebSplit. 

Ponoči je začelo snežiti tudi v BiH, zaradi česar je promet posebej močno oviran na območju Sarajeva. Do pet centimetrov snega je tudi na nekaterih drugih cestah v notranjosti države, je poročal novičarski portal klix.ba. Kot dodaja, dodatne težave voznikom ponekod predstavlja megla, v Hercegovini pa tudi močan veter.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija