NA HRBTU ALI NA TREBUHU? Način spanja vpliva na nastanek gub

Trendi

Dober spanec pogosto imenujemo lepotni spanec in to ni naključje. Že samo ležanje, posebej vodoravni položaj telesa, premakne razporeditev tekočine proti gornjemu delu telesa. To se običajno vidi zjutraj, ko se prebudimo in imamo otečen obraz. Dolgoročnih učinkov položajev spanja tako ne gre zanemariti.

Čeprav je spanje na boku najboljše za ljudi, ki imajo težave s sinusi, lahko v tem položaju nastanejo gube na dekolteju in obrazu. Posebej na tisti strani, na kateri spimo. Večurni pritisk na obraz sčasoma pusti sledi v obliki gub.

Najslabše naj bi bilo spanje na trebuhu, ki naj bi povzročalo ciklično otekanje in poudarjanje gub okrog oči ter ustnic. Komaj opazne linije tako postanejo gube prej, kot bi sicer. Poleg tega so vzglavniki polni bakterij in mikrobov, kar ob dolgotrajnem ležanju na obrazu privede do nastanka aken.

Za ohranitev mladostne kože je najbolj priporočljivo spanje na hrbtu. Vzglavnik naj bo 20 do 30 stopinj višji od ležišča, da se na obrazu ne nabira višek tekočine. Tako boste preprečili oteklost obraza.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija