NA GRŠKI MEJI SKORAJ VOJNO STANJE: Streli, solzivec, udarci, skušali naj bi potopiti tudi čoln poln migrantov (VIDEO)

Svet

Razmere na grško-turški meji so vedno bolj kaotične. Na tisoče migrantov želi prečkati mejo in izvaja vedno večji pritisk. Na pomoč k zaustavitvi migracijskega vala prihajajo varnostne sile iz različnih evropskih držav, po navedbah notranjega ministra Boštjana Poklukarja bo 35 policistov poslala tudi Slovenija. Po spletu medtem krožijo pretresljivi videoposnetki, ki prikazujejo odvijanje skoraj prave vojne.

Kot smo že pisali, poskušajo pripadniki varnostnih sil migrante zaustaviti s solzivcem, nekateri mediji pa poročajo tudi o streljanju na migrante. Ravno spodnji posnetek prikazuje več sto ljudi, ki skušajo prečkati mejo, pri tem pa nanje streljajo varnostne sile. Kot v prispevku pove novinar, naj bi ustrelili šest moških iz Afganistana, Pakistana in Irana, eden izmed njih je zaradi posledic strelne rane v prsnem košu umrl. Po navedbah turških oblasti naj bi na migrante streljala grška policija.

Po spletu pa je zaokrožil še en pretresljiv posnetek. Ta prikazuje čoln grške obalne straže, ki pluje okoli gumijastega čolna polnega migrantov, domnevno z namenom, da bi ga prevrnili oziroma potopili. Videti je tudi pripadnike obalne straže, ki streljajo na migrante in po njih udarjajo z dolgo palico.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  05 .03. 2020 ob  09: 46
Novinar pišeš neresnice.......