NA GORIŠKEM ZASAČEN S POLNIM KOMBIJEM MIGRANTOV: Trik s ponarejeno vozniško ni uspel

Kronika

Policisti so v četrtek ponoči blizu meje z Italijo v Vrtojbi prijeli skupino osmih Kurdov in dva Vietnamca, ki jih je v tovornem delu kombija prevažal 53-letni voznik iz Slovenije. Tujci niso izpolnjevali pogojev za vstop in bivanje v Sloveniji in so izrazili namero za podajo vloge za mednarodno zaščito v Sloveniji. Voznika so kazensko ovadili.

Po zaključenem postopku so osem Kurdov, starih od 18 do 29 let, in dva Vietnamca, stara 32 in 35 let, namestili v Azilni dom Ljubljana, so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Ugotovili so, da je 53-letni voznik doma z območja Policijske uprave Celje nezakonite migrante prevažal iz Hrvaške preko Slovenije do Vrtojbe, kjer so jih ustavili policisti. V postopku s policisti se je voznik izkazal s ponarejenim vozniškim dovoljenjem. Prav tako so ugotovili, da so bili tujci na ilegalni poti iz Turčije do ciljne države Francije.

Zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so kriminalisti zoper 53-letnega Slovenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija