NA GORIŠKEM STA JO HUJE SKUPILA KOLESARJA: Eden padel in z glavo zadel v robnik, v kolesarko trčil drug kolesar (FOTO)

Kronika

Včeraj ob 16.20 so novogoriške policiste obvestili, da se je na kolesarski stezi pred krožiščem v Vipavi pri Vojkovi ulici v trčenju dveh kolesarjev huje poškodovala kolesarka.

Policisti so na kraju dogodka ugotovili, da sta 59-letna kolesarka in otrok na kolesu vozila en za drugim po kolesarski stezi proti Goriški cesti. Kolesarka je za križiščem želela prečkati Goriško cesto in je zavila levo v smeri tamkajšnjega gasilnega doma, pri tem pa z roko ni nakazala spremembe smeri vožnje. V tistem trenutku je po njeni levi strani pripeljal mlajši kolesar, ki je s sprednjim delom kolesa trčil v levi bok kolesarke; ta je po trku padla in se huje poškodovala. Otrok v trku ni bil poškodovan.

Na kraju so poleg prometnih policistov posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina; ti so poškodovanko, ki je kolesarila brez zaščitne čelade, oskrbeli na kraju in jo nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter. Novogoriški prometni policisti bodo po razjasnitvi vseh okoliščin prometne nesreče podali ustrezen ukrep.

Na Kobariškem med vožnjo padel in se huje poškodoval nemški kolesar

Ob 16.46 pa so bovške policiste obvestili, da je v bližnji vasi Podbela v občini Kobarid padel in se poškodoval tuj kolesar, ki je po doslej zbranih podatkih v skupini še treh kolesarjev peljal po regionalni cesti iz Borjane proti naselju Podbela. Približno 30 metrov pred naseljem Podbela je 63-letnik iz neznanega vzroka izgubil nadzor nad kolesom in padel po vozišču, pri tem pa z glavo zadel v robnik. Tudi on med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade in je po prvih ugotovitvah huje telesno poškodovan.

???? 26/23 29.5.2023 ob 16:41. Poškodba kolesarja med Borjano in Podbelo.

Objavil/a Gasilska Enota Kobarid dne Ponedeljek, 29. maj 2023

Poleg policistov PP Bovec so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Kobarid in Breginj, ki so zavarovali kraj dogodka in poškodovancu do prihoda reševalcev NMP ZD Tolmin nudili prvo pomoč. Hudo poškodovanega kolesarja so nato prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči in ga z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija