NA DRUŽBENIH OMREŽJIH SE ŠIRI NOV NEVAREN TREND, STROKOVNJAKI OPOZARJAJO: "To je strup, pristali boste na urgenci" (VIDEO)

Svet

Po družbenih omrežjih se širi nov nevaren trend  pitje boraksa, čistila. Zdravniki opozarjajo na nevarnost in težave, ki jih boraks lahko povzroči.

Boraks, beli prah, je bil nekoč eno najpogostejših gospodinjskih čistil in ojačevalcev detergentov za pranje perila. Nekateri uporabniki družbenih omrežij zdaj zatrjujejo, da ima uživanje boraksa kot prehranskega dopolnila pozitivne učinke na zdravje in da lahko pomaga zmanjšati vnetja in očistiti telo.

Te trditve pa strokovnjaki zelo glasno zanikajo. "Kot zdravnica vam zelo jasno povem, nikoli ne pijte boraksa v kakršni koli količini. To je toksin. To je strup," je za ABC News povedala dr. Jennifer Ashton, ki je poudarila, da obstaja zelo visoko tveganje pri uživanju te snovi, koristi pa ni.

Zdravnica je dejala še, da se zdi, kot da boraks ni škodljiv in nima stranskih učinkov, "ampak tega tveganja se morda ne boste zavedali, dokler ne končate na urgenci". Opozarja tudi, da se prvi simptomi kažejo kot slabost, bruhanje in driska.

Izpostavljenost boraksu – kombinaciji bora, natrija in kisika – povzroča nevarnosti, kot so draženje oči, težave z dihanjem, kašelj in krvavitve iz nosu. Pri visokih koncentracijah pa lahko povzroči odpoved ledvic in celo smrt, navaja ameriški center za nadzor in preprečevanje bolezni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Zvitalisica |  02 .09. 2023 ob  08: 05
Natrijev tetraborat trg borax je homeopatsko zdravilo, ki ga dobite v nasih lekarnah v obliki tablete.
Pravilno jemanje ne bo nikogar zastrupilo niti ubilo.
Ta je se ena iz serije sluzabnic farme, ki se boji, da bo ostala brez mesecnih procentov za predpisovanje zdravil.
Zanesljivo spada med propagandistke peciv, nagobcnikov in palck z vatico.
alfa |  01 .09. 2023 ob  17: 04
11
samo bedaki nasedajo na te fore
manemebasat |  01 .09. 2023 ob  16: 27
11
Go Darwin!