NA DOPUST BREZ SKRBI ZA ZDRAVJE: Turistični ponudniki z oznako varnosti pred covidom

Svet

Članice EU lahko odslej turističnim ponudnikom, ki izvajajo protokol o zdravju in varnosti Mednarodne organizacije za standardizacijo (ISO), podelijo oznako o varnosti pred covidom-19. Oznaka bo omogočila ponovno odprtje turizma v času poletne sezone in spodbujala ugled EU kot turistične destinacije, je včeraj sporočila Evropska komisija.

Protokol sestavljajo zahteve in priporočila za turistične dejavnosti in lokacije v različnih podsektorjih, od nastanitve do objektov kulturne dediščine, namen pa je, da bi se lahko postopno razrahljale omejitve v povezavi s covidom-19. Tako izvajanje protokola kot dodeljevanje oznake je prostovoljno, je zapisala komisija.

"Pandemija covida-19 je povzročila motnje v turističnem ekosistemu, kar je povzročilo izgubo dohodka in ogrozilo milijone delovnih mest. Zdravje in varnost ostajata glavna skrb za državljane, ki si želijo počitnice po dolgih in napornih omejitvah," je dejal evropski komisar za notranji trg Thierry Breton.

Oznaka naj bi turistične ponudnike spodbudila k izvajanju varnostnih postopkov pred poletno sezono ter s tem povečala zaupanje potnikov, rezidentov in turističnih delavcev.

Evropska komisija in Evropski odbor za standardizacijo (CEN) pozivata turistične ponudnike, ki želijo izkoristiti prednosti nove oznake, da za pokritje morebitnih stroškov, povezanih izvajanjem protokola, proučijo različne možnosti evropskega sofinanciranja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  20 .05. 2021 ob  14: 20
Neumnost.Potem pa ti pride v hotel model kot je Potrč, ki je proti vsemu!