Na domu pokojnega igralca Hoffmana našli 70 zavojčkov heroina

Film

Newyorška policija je v ponedeljek na domu preminulega igralca Philipa Seymourja Hoffmana našla 70 zavojčkov heroina. Obdukcija 46-letnega oskarjevca, ki je umrl v nedeljo v svojem stanovanju v četrti Greenwich Village, je predvidena za prihodnji ponedeljek, po domnevah policije je umrl zaradi prevelikega odmerka heroina.

Obdukcija bo po poročanju britanskega BBC pokazala, kdaj točno je umrl, najverjetneje takoj po vbodu injekcije s heroinom. Šlo naj bi za nesrečo in ne samomor, saj policija ni našla poslovilnega pisma.

 

Truplo sta v kopalnici našla prijatelj in prijateljica, ki ju je tja napotila pokojnikova življenjska sopotnica, saj Hoffman ni prišel pravočasno iskat njunih otrok. Philip Seymour Hoffman je 15 let živel z Mimi O'Donnell, s katero sta imela tri otroke. V zadnjem obdobju naj bi živela ločeno.

V newyorškem Fairportu rojeni filmski in gledališki igralec ni skrival svoje odvisnosti od alkohola in drog, zaradi česar se je tudi zdravil. Hoffman je bil v svoji bogati karieri trikrat nominiran za oskarja, za Wilsonovo vojno, Dvom in Gospodarja. Leta 2005 je to prestižno nagrado prejel za film Capote za glavno moško vlogo Trumana Capoteja.

Nazadnje je zaigral v filmski franšizi Igre lakote, na zadnjem filmskem festivalu Sundance pa sta premiero doživela dva njegova filma - A Most Wanted Man in God's Pocket. Znan bo ostal tudi po svojih upodobitvah v filmih Veliki Lebowski, Misija nemogoče, Marčevske ide, Wilsonova vojna in mnogih drugih.

Deli novico:

Kukulele |  05 .03. 2014 ob  19: 22
R.I.P. Dude!