NA DOLINSKI CESTI V KOPRU FANT PRITEGNIL POZORNOST: Čudno se je vedel, policisti odkrili, zakaj  

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 137 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 371 klicev. Obravnavali so 25 prometnih nesreč z materialno škodo, dve z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in štiri tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo 16 intervencij. Policisti so na območju PU Koper v zadnjem vikendu obravnavali 80 nezakonitih prehodov državne meje.

V petek ob 12. uri je policiste poklicala občanka in rekla, da je na Dolinski cesti v Kopru fant, ki se čudno vede in hodi okrog vozil. Policisti so ga na kraju izsledili in ugotovili, da je risal po elektro omarici. Ko jih je zagledal, je pobegnil s kolesom med vrstne hiše, vendar so ga kmalu prijeli. 22-letnemu Ljubljančanu so izdali plačilni nalog za več kršitev zakona o javnem redu in miru (grafitiranje) ter cestno-prometnih predpisov.

V soboto ob 1. uri je v izolski lokal hotel vstopiti pijan moški. Ker so mu to varnostniki hoteli preprečiti, se je začel nedostojno vesti, varnostnike žaliti in jim groziti. Policisti so 45-letnemu kršitelju odredili pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

V nedeljo ob 13. uri so iz izolske bolnišnice policiste obvestili, da imajo v obravnavi huje poškodovano 51-letno kolesarko, ki je padla na makadamski cesti za Mihele (Kozina) in si zlomila ključnico. Okoliščine še preverjajo.

Kraje in goljufije

V soboto ponoči je nekdo v Kopru s plačljivega parkirišča ukradel osebni avtomobil znamke Fiat, tip 500, registrskih številk KPJE-282, zelene barve, vreden 6000 evrov.

Policisti so obravnavali spletno goljufijo. Po prvih zbranih obvestilih je ženska prejela klic neznanih oseb, ki so govorile več jezikov. Skušali so jo prepričati v zaslužek pri trgovanju s kriptovaluto in so bili pri tem zelo vztrajni. Po določenem času je vklopila kamero na telefonu in jim nudila podatke: TRR, davčno številko in ostale osebne podatke, kmalu za tem pa je prejela več SMS-ov o opravljenih transakcijah z njenega računa. Policisti ob tem ponovno opozarjajo na porast spletnih goljufij. Več na: www.varninainternetu.si in https://policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/116810-na-lahek-nacin-brez-truda-in-brez-tveganja-pride-do-visokega-zasluzka-ne-nasedajte.

V Postojni je nekdo med vikendom vstopil v kabino delovnega stroja in ga spravil v pogon. Nato je odvijačil udarno kladivo s priključkom in ga odpeljal. Podjetje je oškodovano za 10.000 evrov.

Danes ob 3.25 so policisti v Bertokih ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 16-letni Koprčan. V avtomobilu je imel skuter Piaggio ZIP, za katerega so ugotovili, da je bil oktobra 2022 ukraden v Italiji. Skuter so mu zasegli, sledita obdolžilni predlog in kazenska ovadba za prikrivanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija