NA DEBELEM RTIČU BODO NOGOMET IGRALI TUDI OTROCI IZ PALESTINE: Tabor podprlo še ministrstvo

Ankaran

Na Ministrstvu RS za izobraževanje, znanost in šport so se odločili, da bodo podprli projekt Nogometne zveze Slovenije in Rdečega križa in pomagali pri izvedbi nogometnih taborov v mladinskem zdravilišču Debeli rtič za otroke iz depriviligiranih okolij. Projekt sofinancira Evropska nogometna zveza Uefa oziroma Uefin sklad za otroke.

Otroke, ki se udeležujejo nogometnega kampa v zdravilišču Debeli rtič bo v četrtek obiskala tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič.

Uefa sofinancira stroške bivanja in treniranja otrok v zdravilišču Debeli rtič, na ministrstvu pa so se odločili izvedbo projekta podpreti tako, da so v sodelovanju s pisarno UNRWA na Zahodnem bregu udeležbo na nogometnem kampu omogočili tudi otrokom iz treh mest v Palestini (Zahodni breg), so danes sporočili iz MIZŠ.

Na MIZŠ so zagotovili sredstva, povezana s prevozom otrok (letalske vozovnice, lokalni prevoz, mednarodno zavarovanje, vize), za 15 otrok in tri spremljevalce z Zahodnega brega, v višini 20.100 evrov.

Deli novico:

! |  27 .03. 2018 ob  15: 25
Na Bonifiki trenira pikolo Real.
Opazovalec |  27 .03. 2018 ob  14: 20
V Umagu pa ima priprave podmladek Manchester City .