NA DAN PRIŠLA FOTOGRAFIJA ENE NAJVEČJIH SKUPIN VSEH ČASOV: Negativ je v predalu ležal kar 55 let!

Svet

Na dan je prišla pozabljena fotografija ene največjih skupin vseh časov The Beatles pri nastopu v Great Yarmouthu julija 1963. Negativ je v predalu ležal 55 let, razvili so ga šele minuli teden, je poročal spletni portal Great Yarmouth Mercury.

Fotograf in vodja studia Fisher je po pisanju portala nameraval negativ zavreči, kar mu je preprečil njegov tedaj 17-letni asistent Peter Harrison, ki je negativ odnesel domov, da bi ga razvil sam. Negativ je kar 55 let pozabljen ležal v njegovem predalu, preden ga ni minuli teden razvil njegov sin Richard. "Nikoli mi ga ni uspelo razviti, pustil sem ga v predalu, če bi morda nekega dne koga zanimal," je dejal danes 75-letni Peter Harrison, ki živi v Leedsu.

Fotografija, ki so jo razvili šele minuli teden.

Liverpoolska skupina je bila tisto poletje na vrhuncu svoje kariere. Le dan po po prvem nastopu v Great Yarmouthu 30. junija so posneli hit She Loves Me, dva dni po drugem koncertu 28. julija pa uspešnico All My Loving. Tistega leta so zaključili že tri turneje po Veliki Britaniji, konec leta pa so začeli četrto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija