NA DAN KAMPANJE PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI: Navijač pred stadionom v živem prenosu novinarko udaril po zadnjici (VIDEO)

Svet

Italijanska športna novinarka Greta Beccaglia je imela izredno neprijetno izkušnjo pred stadionom Empoli zaradi neprimernega vedenja navijačev.

V soboto se je odvijal toskanski derbi najmočnejše italijanske lige Serie A med Empolijem in Fiorentino, v katerem so domači slavili z izidom 2:1. Po tekmi je v oddaji 'A tutto gol' nastopila znana športna novinarka Greta Beccaglia. Prišlo je do incidenta, v živem prenosu je namreč eden izmed navijačev novinarko udaril po zadnjici.

Najprej je poljubil svojo roko, nato pa jo udaril in zgrabil za zadnjico, kar so lahko videli vsi gledalci. Čez nekaj trenutkov je v kader prišel tudi drugi navijač in preklinjal ter pokazal srednji prst.

"Žal mi je, ampak tega ne moreš narediti. Ne moreš," je po sramotnem dejanju dejala novinarka.

Policija je sprožila preiskavo domnevne spolne zlorabe, Beccaglia pa je prek družbenih omrežij prosila vse, naj policiji pomagajo najti tega človeka: "To je v letu 2021 nesprejemljivo. Pomagajte mi najti te ljudi."

Celotna situacija je še toliko hujša, ker so v tem krogu imeli italijanski nogometaši tradicionalno na svojem obrazu pikico rdeče šminke in s tem sodelovali v kampanji opozarjanja na problem nasilja nad ženskami.

Veliko kritik je padlo tudi na odziv njenih moških kolegov v studiu, ki so novinarki v tistem trenutku sporočili, naj se ne ozira na to in naj se ne jezi. Napada nanjo pa po tem niso obsodili, poroča gol.dnevnik.hr. 

Podporo novinarki so prek Twitterja izrazili tudi v nogometni ligi Serie A: "Nasilje obstaja v mnogih oblikah. Vse jih obsojamo, danes in za vedno."

Italijanska policija je kasneje sporočila, da ji je uspelo izslediti in prepoznati navijača Fiorentine, ki je med neposrednim prenosom otipaval novinarko, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa. Policija je v ponedeljek prejela uradno prijavo Beccaglie. Proti navijaču pa so sprožili preiskavo storitve kaznivega dejanja spolnega nasilja. Domnevno so se neprimerno obnašali tudi drugi navijači Fiorentine in bi se lahko prav tako znašli v policijski preiskavi.

Gre sicer za 45-letnega moškega iz province Ancona, so povedali viri. Prepoznali so ga na televizijskih in telefonskih video posnetkih, moškega pa so ujele tudi varnostne kamere, ko je zapustil stadion.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  30 .11. 2021 ob  10: 24
Kaj je prava resnica?
KoVasJebe |  30 .11. 2021 ob  05: 56
Se strinjam s spodnjim komentarjem. Pišejo samo tisto za kar so plačani da napišejo! Prave resnice ne bojo napisali pa nikoli
manemebasat |  29 .11. 2021 ob  18: 33
Kaj pa nasilje nad celotno zemeljsko populacijo, ta zlagana plandemija, smrtonosno cepivivo, nacisticni ukrepi, kratenje ustavnih pravic, genocid, stotisoci mrtvih zaradi cepiva, laganje, kraja .... ah ne, o temu ne boste pisali. SRAM NAJ VAS BO, ste eni navadni lakaji, ne pa novinarji, GNUS!