NA BONIFIKI VSE NARED ZA ZGODOVINSKI DVOBOJ SLOVENIJA - ROMUNIJA: Prva bo za uvrstitev v finalni turnir lopar zavihtela Kaja Juvan (FOTO)

Koper

Teniška igrišča Bonifika v Kopru bodo danes in v soboto prizorišče dvoboja med Slovenijo in Romunijo za uvrstitev na zaključni turnir ženskega pokala Billie Jean King. Uvodni dvoboj med Kajo Juvan in Ano Bogdan se bo začel ob 13. uri.

Slovenija je trenutno med dvajsetimi najboljšimi reprezentancami na svetu, z zmago proti Romuniji pa bi si izborila nastop na finalnem turnirju dvanajstih ekip, ki bo novembra letos.

Poleg Kaje Juvan bo danes nastopila še Tamara Zidanšek, v ekipi, ki jo vodi Andrej Kraševec, pa so tudi Nina Potočnik, Pia Lovrič in Ela Nala Milič.

Dekleta, ki so lani v tem času nastopala še v evroafriški skupini, nato pa novembra v Velenju senzacionalno premagale Kitajsko, se zavedajo, da imajo priložnost za zgodovinski dosežek, vendar kot pravijo, se z zmago ne obremenjujejo.

"V ekipo sem prišla, ker se v reprezentanci vedno dobro počutim. Vzdušje je odlično. Veliko je smeha in zabave. Zmage so le posledica tega. Verjamem, da bomo vse dale od sebe maksimum in da se bomo v soboto veselili zgodovinskega uspeha," pravi Juvan.

Vremenska napoved za petek in soboto na slovenski obali je ugodna. Dež naj ne bi oviral igralk, ki se veselijo obiska gledalcev in bučne podpore s tribun.

"V tako izenačenih dvobojih je lahko publika jeziček na tehtnici. Punce bomo hvaležne za spodbudo in obljubljamo, da se bomo še dodatno potrudile za uspeh," je dodala Juvan.

Vstop na tribune teniškega centra Bonifika je prost. Drugi dvoboj se bo začel predvidoma po 15. uri.

V soboto z začetkom ob 11. uri sta najprej predvideni dve partiji posameznikov, v primeru izenačenega izida pa bo o zmagovalcu odločala igra dvojic.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija