NA BONIFIKI ODPRLI RAZSTAVO 100 LET NOGOMETA V KOPRU: Obiskala sta jo tudi Bržan in predsednik Nogometne zveze Slovenije (FOTO)

Koper

V prostorih stadiona Bonifika so včeraj odprli razstavo na temo 100-letnice igranja nogometa v Kopru, ki jo je pripravil nekdanji igralec in vodja koprske nogometne akademije Andrej Poljšak. Razstava se nahaja v prostorih stadiona Bonifika ob glavnem vhodu, vstop pa je brezplačen, so sporočili iz koprskega prvoligaša.

"Vse ljubitelje nogometa, še posebej pa navijače Kopra vabimo k ogledu razstave ob 100-letnici nogometne igre v Kopru. V njej smo s pomočjo pokroviteljev, predvsem Mestne občine Koper in našega glavnega sponzorja Luke Koper zbrali veliko slikovnega in arhivskega materiala, ki priča o bogati zgodovini našega kluba, ki je v tem obdobju dosegel številne uspehe," je ob tem dejal Poljšak.

Koper je pripravljen na tekmi evropskega prvenstva

Čez natančno 29 dni pa bo koprska Bonifika gostila prvi tekmi UEFA evropskega prvenstva do 21 let. Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je ob tej priložnosti gostil predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića. Strinjala sta se, da je Koper že pripravljen na največji nogometni dogodek v zgodovini SlovenIzmenjala sta mnenja o pripravah na evropsko prvenstvo do 21 let, ki ga bosta marca gostili Slovenija in Madžarska.

"Koper bo marca gostil mlade nogometne zvezdnike, ki so pravi magnet za množice navdušencev po vsem svetu. Gledalcev na tribunah na žalost najverjetneje ne bo, a zagotovo bomo lahko vsaj na televizijskih zaslonih spremljali spektakularne nogometne tekme," je o dogodku dejal koprski župan.

Podobnega mnenja je tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Mijatović: "Koper bi že danes lahko gostil tekme evropskega prvenstva. Tudi sicer gre za mesto, ki predstavlja pomembno nogometno središče, razume nogomet in ustvarja odlične pogoje za razvoj nogometašev. To potrjuje zgodovina in to bo zagotovo pokazalo tudi to evropsko prvenstvo."

Župan in predsednik sta si ob koncu srečanja ogledala še transparent pred Bonifiko in razstavo, ki so jo ob lanskoletnem 100. rojstnem dnevu pripravili v koprskem nogometnem klubu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija