NA BONIFIKI NOCOJ PRVA TEKMA ZA SP: Slovenski rokometaši proti Švici z "nižjo postavo"

Koper

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo danes v Kopru odigrala prvo od dveh tekem kvalifikacij za svetovno prvenstvo proti Švici. Po dolgi sezoni ima četa selektorja Uroša Zormana nekaj težav s poškodbami, o motivaciji reprezentantov za nov uspeh po uvrstitvi na olimpijske igre pa po njegovih zagotovilih ne bi smelo biti nobenega dvoma.

Od igralcev, ki jih je selektor vpoklical za tekmo s Švico, je moral zaradi poškodb črtati s seznama Boruta Mačkovška, Miho Zarabca in Gašperja Marguča. Zaradi odsotnosti Mačkovška in tudi že prej odpisanega Mateja Gabra v sredini je v ekipi malo visokih igralcev, ki bi lahko preprečevali strele švicarskim zunanjim igralcem.

Zorman je pred tekmo opozoril predvsem na preprečevanje tehničnih napak in s tem omejevanje možnosti za hitre protinapade Švicarjev. V hitri igri bo to, da bo Slovenija morala igrati z nižjo postavo, sicer prednost, je še ocenil.

Motivacija ne bo problem, kljub temu, da so ob koncu klubske sezone že utrujeni, zagotavljajo tako trener kot igralci. "Če svetovno prvenstvo ni motiv, se nimamo kaj pogovarjati o športnikih," je dejal Zorman.

Tekma v dvorani Bonifika se bo začela ob 18. uri. Povratna tekma, ki bo dokončno potrdila potnika na SP, ki bo januarja 2025 na Norveškem, Danskem in Hrvaškem, sledi v nedeljo, 12. maja, v Winterthurju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija