STRAH PRED ZIMO: Na Bolhi veliko povečanje povpraševanja po drveh in peletih

Slovenija

Na spletnem oglasniku Bolha.com letos v primerjavi s preteklim letom opažajo močno povečano povpraševanje po pečeh na drva in pelete ter po teh energentih. Povpraševanje po peletih je v prvih osmih mesecih glede na enako obdobje lani naraslo za 73 odstotkov, po drveh za 40 odstotkov, so danes sporočili iz oglasnika.

Pri spletnem oglasniku opažajo veliko rast iskanj po ključnih besedah drva, bukova drva, peleti, ogrevanje in peč na drva. V obdobju januar-avgust je obisk pri kategoriji peleti večji za 73 odstotkov, pri kategoriji drva za 40 odstotkov, pri kategoriji peči na trda goriva pa za 13,5 odstotka.

"Ljudje si verjetno delajo zalogo za vsak primer, nekateri pa so verjetno tudi zaradi visokih cen energentov zamenjali način ogrevanja," menijo pri oglasniku.

Navajajo podatke, da je najpogostejši način ogrevanja še vedno centralno ogrevanje, ki naj bi ga uporablja skoraj polovica ljudi. Med energenti, ki jih uporabljajo za centralno ogrevanje domov, so najpogostejši kurilno olje (28 odstotkov), trda goriva (20 odstotkov), zemeljski plin (14 odstotkov), toplotna črpalka (11 odstotkov) in lesna biomasa (9 odstotkov).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija