NA BIVJU BO ZRASTLA NOVA TRGOVSKO-POSLOVNA CONA: Gradnjo na tem območju doslej napovedalo eno podjetje

Koper

Pretekli teden je bilo na seji koprske občine govora o predlogu Odloka o programu opremljanja stavbnih zemljišč za območje občinskega podrobnega prostorskega načrta za ureditev trgovsko poslovne cone Bivje. V luči razjasnitve občinskih načrtov na Bivju smo na občino naslovili nekaj novinarskih vprašanj.

"Za navedeno območje je sprejet občinski podrobni prostorski načrt za ureditev trgovsko-poslovne cone," so potrdili na občini. "Ta predvideva gradnjo objektov, namenjenih trgovski, gostinski in poslovni funkciji," so še dodali.

Svetniki so na omenjeni seji sprejeli Odlok o programu opremljanja stavbnih zemljišč za območje občinskega podrobnega prostorskega načrta za ureditev trgovsko-poslovne cone Bivje. "S programom opremljanja se za OPPN, kjer so predvidene nove prostorske ureditve in gradnja nove komunalne opreme, določi komunalna oprema in druga gospodarska javna infrastruktura, ki jo je treba zgraditi ali dograditi, oceni stroške gradnje komunalne opreme in določi podlage za odmero komunalnega prispevka za novo komunalno opremo," pojasnjujejo na občini. 

Na vprašanje, kdaj bo na tem območju predvidoma stala poslovna cona, na občini odgovarjajo: "Tako OPPN kot sprejeti program opremljanja stavbnih zemljišč omogočata faznost gradnje. Predviden investitor Hofer trgovina pripravlja dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja." Za podrobnejše informacije o časovnici smo se obrnili še na podjetje Hofer. Njihove odgovore še čakamo.

Zaenkrat je Hofer tudi edini predvideni investitor, ki je tudi naročnik elaborata opremljanja na omenjenem območju. "Na tem območju načrtujejo gradnjo trgovskih in poslovnih prostorov," so sporočili s koprske občine. "Preostali lastniki nepremičnin na tem območju še niso izrazili namere o investiciji," še dodajajo.

Zanimalo nas je tudi, kako bo umestitev te cone vplivala na obstoječe območje. Na občini odgovarjajo tako: "Z umestitvijo cone bo treba dograditi novo omrežje cest, kanalizacije in vodovoda. Novo cestno omrežje bi se na zahodnem delu navezalo na krožišče državne ceste, uredile bi se tudi parkirne in manipulativne površine."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  29 .10. 2021 ob  22: 41
16
res nujno rabimo še en trgovski center