Na Bergislu pet slovenskih skakalcev

Na tretji tekmi novoletne turneje smučarjev skakalcev v Innsbrucku bo nastopilo pet slovenskih predstavnikov. V kvalifikacijah so bili uspešni Jaka Hvala, Peter Prevc, Tomaž Naglič, Rok Justin in Robert Kranjec, medtem ko se Juriju Tepešu in Jerneju Damjanu ni uspelo prebiti med petdeset najboljših.

V kvalifikacijah so z izjemo Kranjca, ki je za las ujel uvrstitev na tekmo, ostali izbranci trenerja Gorana Janusa pokazali dobre skoke. Jaka Hvala je dosegel osmo daljavo, Peter Prevc je bil deseti, Tomaž Naglič 12. in Rok Justin osemnajsti.

Prva serija, ki se bo začela ob 14. uri, bo potekala na izpadanje. Jaka Hvala ima za tekmeca Čeha Lukaša Hlavo, Peter Prevc se bo pomeril s Francozom R. L. Chappuisom, Tomaž Naglič z domačinom Stefanom Kraftom, Rok Justin z Nemcem Michaelom Neumayerjem, Robert Kranjec pa z Avstrijcem Wolfgangom Loitzlom.

V skupnem seštevku novoletne turneje sta v vodstvu avstrijska skakalca. Prvi je Thomas Diethart, ki je v kvalifikacijah dosegel drugo daljavo, drugi Thomas Morgenstern in tretji Švicar Simon Ammann. Zahvaljujoč tretjemu mestu na prvi tekmi v Oberstdorfu je na šestem mestu Peter Prevc, naslednji slovenski skakalec pa je Jurij Tepeš na 28. mestu.

Novoletna turneja se bo končala v ponedeljek s tekmo v Bischofshofnu.