NA BALKANSKI POTI VEČ DESET TISOČ MIGRANTOV: Policija za štiri dni poostruje nadzor

Slovenija

Večje število policijskih enot bo danes na meji s Hrvaško začelo izvajati poostren nadzor nezakonitih prehodov. Poostren nadzor je zaradi povečanega števila migrantov po koncu epidemije na t. i. balkanski poti odredil v. d. generalnega direktorja policije Anton Travner, trajal pa bo do petka.

Na t. i. balkanski poti se po navedbah policije nahaja več deset tisoč migrantov, kar med drugim pripisujejo popuščanju epidemije koronavirusa. "Slovenska policija se kot vedno odziva na aktualne varnostne trende in tudi s tem poostrenim nadzorom nezakonitim migrantom kot tudi organizatorjem nedovoljenih migracij sporoča, da se iskanje nezakonitih poti preko Slovenije ne izplača," kot razlog za povečan nadzor navajajo na policiji.

Več o razmerah na meji in poostrenem nadzoru bo sicer v današnji izjavi za javnost v Vrtu pri Dolu pri Kočevju povedal namestnik vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije Jože Senica.

Po uradnih podatkih je policija v prvih štirih mesecih letošnjega leta obravnavala 2394 ilegalnih prehodov državne meje, kar je za četrtino manj kot v enakem obdobju lani. Podatkov o nedovoljenih prehodih za maj še ni, predstavili naj bi jih danes. Zelo velikega povečanja policija sicer v maju naj ne bi beležila, naj bi se pa povečevalo število migrantov na balkanski poti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  02 .06. 2020 ob  10: 50
Gospod Traven, kaksno pa je stanje v Piranskem zalivu?
Danes ob 6.40 hrvaški čoln policije globoko čez polovico piranskega zaliva. Dva čolna je pregnal tretjega samo o lajal.
To počne zelo pogosto, ker vedo. Da slo - gumenjak pride šele okoli osme ure.
Najprej kavica pri Lahotu nato pa po ribe k Fondi.
Kakšen urnik dela pa je tam.
Ali je urnik policije urejen tako kot na občini?
G. Traven treba vstati pred šesto uro pa si to ogledati.
Več kontrole. Lp