MZZ: Med žrtvami v Strasbourgu ni Slovencev, po novih podatkih trije mrtvi, 13 ranjenih

Kronika

V torkovem streljanju v Strasbourgu so bili po najnovejših podatkih francoskih oblasti ubiti trije ljudje, 13 je ranjenih, od tega osem huje in pet lažje. Napadalca še vedno iščejo, zato francoske oblasti ljudi pozivajo k previdnosti.

Med ranjenimi naj bi bil italijanski novinar, med žrtvami pa je tudi tajski turist. Pariško tožilstvo, katerega protiteroristični oddelek vodi preiskavo streljanja, bo imelo opoldne v Strasbourgu novinarsko konferenco, so še sporočili. V mesto je po poročanju francoskih medijev dopoldne prispel tudi francoski notranji minister Christophe Castaner.

Sprva je župan mesta Roland Ries ponoči sporočil, da je napad zahteval štiri smrtne žrtve, nato je notranji minister Castaner zgodaj davi sporočil, da so umrli trije ljudje. Danes dopoldne pa so lokalne oblasti število smrtnih žrtev znižale na dve, kmalu zatem pa sporočile, da so umrle tri osebe. Pri tem niso navedli, zakaj je prišlo do sprememb.

MZZ: Med žrtvami v Strasbourgu ni Slovencev

Med žrtvami po podatkih zunanjega ministrstva ni slovenskih državljanov. V mestu in okolici sicer še poteka preiskava incidenta, zato ministrstvo za zunanje zadeve opozarja na možnost prometnih zapor in drugih varnostnih ukrepov, slovenskim državljanom pa svetuje previdnost.

MZZ slovenskim državljanom, ki so na območju Strasbourga ali se tja odpravljajo, svetuje previdnost in dosledno upoštevanje ukrepov lokalnih oblasti. V primeru dodatnih vprašanj ali pojasnil pa se lahko obrnejo na veleposlaništvo v Parizu na telefonsko številko +33 630 52 83 21 ali na elektronski naslov sloembassy.paris@gov.si.

Zunanji minister Miro Cerar je na Twitterju zapisal, da z zaskrbljenostjo spremlja dogajanje v Strabourgu. "Moje misli so z družinami žrtev, s Francijo in s Slovenci, ki so na delu v tem francoskem mestu. Vrednote demokracije, človekovih pravic, strpnosti, solidarnosti in miru moramo odločno zagovarjati še naprej," je zapisal.

Alzaško mesto je sicer priljubljena turistična točka v adventu zaradi božičnega sejma, ki ga vsako leto obišče okoli dva milijona ljudi. Poleg tega ta teden v Strasbourgu poteka plenarno zasedanje Evropskega parlamenta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija