MUŽINIĆEVA 'SKUPINI KRAJANK IN KRAJANOV' SPOROČA: "S protestom nismo nikogar užalili, osmešili ali ponižali"

Piran

Potem ko smo v začetku tedna na uredništvo dobili javna vprašanja, ki jih je podpisana 'skupina krajank in krajanov' naslovila na predsednico KS Piran Zoro Mužinić in občinskega svetnika Davorina Petarosa ter nad njima izkazala ogorčenje zaradi njune podpore sobotnemu protestu v Piranu, smo prejeli tudi odziv Mužinićeve. "Premišljeno ignoriranje skupnih potreb, želja in ciljev je neke vrste manipulacija. Imamo različne poglede na urejanje današnjih prometnih zagat, ampak cilji so isti. S protestom nismo nikogar užalili, osmešili ali ponižali," je zapisala.

Sobotnega protesta zaradi parkirnega sistema v Piranu sta se udeležila tudi predsednica piranske krajevne skupnosti Zora Mužinić in občinski svetnik Davorin Petaros, na kar je opomnila 'skupina krajank in krajanov', ki je v ponedeljek zapisala, da so ogorčeni nad njuno udeležbo in podporo protestu, ki ga je organiziral Armando Đurđević, saj naj bi bil poznan kot večkratni kršitelj cestnoprometnih predpisov. Dopisu so priložili tudi fotografije kot dokaz o početju Đurđevića, na Muženićevo in Petarosa kot predstavnika mestne oblasti, ki sta protest podprla, pa so naslovili javna vprašanja.

"Posameznik, ki se je z imenom in priimkom izpostavil v imenu dela (anonimne) javnosti, je bil tendenciozno predstavljen malodane kot smrten sovražnik javnega reda in mira, zakonitosti in civiliziranega vedenja. Populizem ne izbira ne besed ne fotografij. Najdejo pa se ljudje, ki v razmerah v Piranu ne želijo zaostrovati odnosov med različno mislečimi," se je na dopis 'skupine krajank in krajanov' odzvala Mužinićeva v imenu, kot je zapisala, "nekaj ogorčenih, a dobronamernih Pirančanov, ki so spregledali manipulativne in hujskaške razlage zadnjega protesta zaradi parkirnega sistema". Ob tem dodaja, da javni shod, ki je bil izpeljan kot miren protest, večinoma na cesti, kjer so pešci in vozila v enakovrednem položaju, kot vsaka prireditev potrebuje določeno dokumentacijo in odgovorno osebo.

Predsednica KS Piran Zora Mužinić

"Vsi, ki v tem mestu živimo, poznamo koga, ki je bil v prekršku zaradi napačnega parkiranja. Tokrat se je izpostavil kot organizator in odgovorni naš someščan, ki z obliko državljanske nepokorščine opozarja na preveliko število izdanih abonmajev, premalo parkirišč, neznosne okoliščine na Fornačah, na katerih letošnje poletje ni bilo prostora za tu živeče ljudi," nadaljuje Mužinićeva.

Kot pravi, je "predstavitev protesta kot dejanja, s katerim simpatiziramo z anarhijo, velikokrat uporabljana metoda z namenom izpostavljanja in smešenja posameznikov". "Polariziranje maloštevilne skupnosti v Piranu živečih, med seboj "skreganih", je kolateralna škoda, ki je bila storjena tri mandate nazaj. Premišljeno ignoriranje skupnih potreb, želja in ciljev je neke vrste manipulacija. Imamo različne poglede na urejanje današnjih prometnih zagat, ampak cilji so isti. Urejene Fornače, razbremenjeno mesto, zagotovljena parkirišča za tu živeče družine. S protestom nismo nikogar užalili, osmešili ali ponižali," 'skupini krajank in krajanov' še sporoča Mužinićeva.

Za komentar sicer že od ponedeljka skušamo priklicati tudi Đurđevića, a se na naše klice ne odziva.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Občan |  29 .08. 2019 ob  23: 36
Spoštovana gospa Zora,

vaša trditev ne drži čisto, definitivno ste osmešili nekoga, namreč sebe...