MRZLO IN VETROVNO BO: Pozor, burja bo dosegala hitrosti med 100 in 120 km/h!

Slovenija

Danes bo sprva pretežno jasno, nekaj oblačnosti bo predvsem na Primorskem. Čez dan bo delno jasno, tudi v notranjosti bo nastalo nekaj spremenljive oblačnosti. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -6 do 0, na Primorskem okoli 4 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči bo pretežno jasno, nekaj koprenaste oblačnosti bo na jugu Slovenije. Burja na Primorskem se bo krepila. Najnižje jutranje temperature bodo od -17 do -7, v krajih z burjo okoli -2 stopinji Celzija.

V soboto bo pretežno jasno, zlasti na vzhodu Slovenije bo popoldne občasno tudi zmerno oblačno. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, drugod po državi pa bo pihal severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od -6 do -1, na Primorskem okoli 2 stopinji Celzija. Opozorilo: Po podatkih Agencije RS za okolje, Urada za meteorologijo in hidrologijo, bodo v soboto na Primorskem sunki burje ponekod dosegali hitrosti med 100 in 120 km/h.

V nedeljo in ponedeljek bo jasno z mrzlim jutrom. Burja na Primorskem bo v nedeljo oslabela in v ponedeljek ponehala.

Vremenska slika: Iznad Skandinavije in Severnega morja sega do Alp in severozahodnega Balkana območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta, ki se pomika nad Sredozemlje, v naslednjih dneh ne bo vplivala na vreme pri nas. Od severa doteka k nam razmeroma suh in mrzel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno jasno in mrzlo, več oblačnosti bo ob severnem Jadranu, kjer bo burja prehodno nekoliko oslabela. V soboto bo pretežno jasno, predvsem v krajih vzhodno od nas pa popoldne tudi zmerno oblačno. Ob Jadranu bo pihala močna burja.

Biovreme: Danes in v soboto bo vpliv vremena na počutje ugoden.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija