MRK NA RTV SLOVENIJA: Ste tudi vi obsedeli začudeni?

Slovenija

Med ljubitelji športa je negodovanje povzročilo prekinitev prenosa nedeljske kvalifikacijske rokometne tekme Kosovo - Slovenija v Prištini za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji 2024. RTV Slovenija je v sporočilu za javnost zapisala, da so razlog za tehnične težave pri prenosu tekme nastale pri samem izvoru signala na Kosovu.

"Pri prenosu rokometne tekme Slovenija - Kosovo, je RTV Slovenija ob približno 18.55 izgubila sliko na satelitu. Sodelavci iz tehnike so nemudoma kontaktirali podporo imetnika pravic, ki je zagotavljal signal na satelitu. Po več pogovorih s podporo napake niso uspeli rešiti, saj je bila ta na sami lokaciji, od koder je tuja produkcijska ekipa pošiljala signal na satelit," so v sporočilu za javnost zapisali na RTV Slovenija.

Kot so še pojasnili, za prenos tekme tehnično ni skrbela ekipa RTV Slovenija, ampak je bil zanj odgovoren lastnik pravic. "Vzrok težave je bil torej na samem izvoru signala na Kosovu. Pojasnila imetnika pravic za nastalo programsko škodo, ki smo jo pri tem utrpeli, še nismo dobili," so dodali na RTV Slovenija, ki po prekinitvi ni uspela ponovno vzpostaviti prenosa.

Na RTV Slovenija so se gledalcem ob težavi s prenosom tekme zahvalili za razumevanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija