MRAKOVA IN MACAROLOVA SPLAVILI VIKTORIJO: Cilj so olimpijske igre v Tokiu

Piran

Turistično združenje Portorož je na današnji novinarski konferenci s podpisom sponzorske pogodbe podprlo uspešni jadralki Tino Mrak in Veroniko Macarol – cilj je udeležba na olimpijskih igrah v Tokiu leta 2020. Splovili so tudi njuno novo jadrnico razreda 470. 

Tina Mrak in Veronika Macarol sta s podpisom sponzorske pogodbe postali ambasadorki destinacije Portorož in Piran. "Večkratni dobitnici priznanja za športnika občine Piran, bronasta medalja na svetovnem prvenstvu lani v Solunu, zlato na regati svetovnega pokala za olimpijske razrede 470 letos v Miamiju in številni drugi vrhunski rezultati so vredni naše podpore," je povedal Igor Novel, direktor Turističnega združenja Portorož, in dodal, da si želijo graditi ime destinacije tudi z vrhunskimi športnimi zgodbami ter razvijati športni turizem, ki ima velik potencial.

"Na destinaciji želimo izkoristiti vse naravne in kulturne danosti, ki omogočajo aktivnosti skozi vse leto. Imamo odlične pogoje za izvedbo športnih prireditev, tekmovanj in priprav, s katerimi lahko podaljšujemo glavno turistično sezono. V turistično ponudbo si želimo vključiti več vodnih športov," je še dejal Novel.

Navzoče je nagovorila tudi podžupanja občine Piran Meira Hot, ki je pozdravila pobudo Turističnega združenja Portorož, in poudarila prizadevanja občine pri zagotovitvi čim boljših pogojev za delo in trening jadralk ter bližnje odprtje Doma vodnih športov, ki bo namenjen prav pripravi vrhunskih jadralcev in organizaciji mednarodnih regat, svoj prostor pa bodo dobili tudi rekreativni športniki.

Na Centralni plaži Portorož so slovesno krstili in splovili tudi novo jadrnico razreda 470, s katero želita Mrakova in Macarolova jadrati na olimpijskih igrah v Tokiu. Krstna botra jadrnice je postala njuna fizioterapevtka Mirjam Ivančič, jadrnico pa sta poimenovali Viktorija. Z njo bosta prvič nastopili na regati konec marca na Palmi de Mallorci in avgusta na svetovnem prvenstvu v Aarhusu.

"Veliko nam pomeni podpora v domačem kraju. V jadranju so stroški veliki in brez pomoči in dodatnih sredstev ne bi mogli speljati programa," je dejala Mrakova. "Občutki z novo jadrnico so vedno lepi, to je poseben dogodek. Komaj čakava na prve regate," pa je dodala Macarolova. "Jadrnico je potrebno menjati na približno dve leti. Zagotovo bo nova hitrejša in konkurenčnejša," je prepričan njun trener Tomaž Čopi.

Nov olimpijski ciklus je v polnem teku, olimpijski program pa zelo zahteven in predvideva udeležbo na vseh najmočnejših regatah na svetu. Njun glavni cilj je priti čim bolje pripravljeni na svetovno prvenstvo v Aarhus, kjer se bodo delile prve norme za olimpijske igre v Tokiu 2020.

Deli novico:

OJ |  16 .03. 2018 ob  09: 02
Lepo vsaj nekaj pozitivnega. lp