Mozetič bo novi predsednik ustavnega sodišča

Slovenija

Ustavni sodniki so izvolili Miroslava Mozetiča za novega predsednika ustavnega sodišča, je dejal sedanji predsednik omenjenega sodišča Ernest Petrič. S triletnim mandatom bo Mozetič začel 11. novembra. Sicer pa Petrič ni ponovno kandidiral na to mesto.

"Zadovoljen sem, da je ta funkcija prišla v roke Mozetiča in da ne nosim več te odgovornosti," je dejal Petrič. Pojasnil je, da se za ponovno kandidaturo ni odločil, ker je "malce star in malce utrujen", poleg tega pa noben predsednik ustavnega sodišča doslej ni predsedoval dva mandata.

Tako bi bilo po njegovem mnenju le v izjemnih okoliščinah smotrno, da predsednik ustavnega sodišča ostane še en mandat. "V sestavi ustavnega sodišča, kakršna je, in tudi v časih, ko povsod slišim pozive po novih obrazih, je tudi primerno za ustavno sodišče, da je nekdo drug predsednik," je še dejal Petrič.

Janez |  28 .10. 2013 ob  18: 44
No, upam, da bo ta organiziral volitve v občini (Ankaran, seveda), ki jo je protiustavno ustanovil njegov predhodnik, da bomo vsaj vedeli, kdo ima legitimno oblast v tej KS.