MOŽ ŽENO S TOPIM PREDMETOM VEČKRAT UDARIL PO GLAVI: Mrtva obležala na hodniku

Kronika

Policiste Policijske uprave (PU) Novo mesto so v četrtek nekaj pred 18. uro obvestili, da v zasebnem prostoru v Dolenji vasi pri Črnomlju oskrbujejo hudo poškodovano 67-letno žensko. Na kraju dogodka je ta kljub pomoči reševalcev nato podlegla ranam, po prvih ugotovitvah policistov je šlo za družinski prepir. Storilca so pridržali.

Fotografija je simbolična. 

Vodja sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto France Božičnik je povedal, da sta se 67-letni moški in žrtev oz. njegova žena sprla v stanovanjski hiši. Med sporom jo je mož s topim predmetom večkrat udaril po glavi, zaradi česar je obležala na hodniku.

Policisti so ga prijeli in odpeljali v pridržanje. Kraj dogodka kaznivega dejanja sta si poleg kriminalistov ogledali preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

Kriminalisti danes nadaljujejo preiskavo in ugotavljajo okoliščine kaznivega dejanja uboja, 67-letnega osumljenca bodo ovadili in ga predvidoma v soboto odvedli pred preiskovalnega sodnika.

Osumljenca sicer do zdaj niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Kazenski zakonik za kaznivo dejanje uboja določa do petnajstletno zaporno kazen, je še povedal Božičnik.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija