MOURINHO ZNOVA BREZ ZAVOR: Medaljo je vrgel navijačem, sodniku pa kričal tole (FOTO, VIDEO)

Svet

Nogometaši Seville so v finalu Lige Evropa v Budimpešti po izvajanju enajstmetrovk premagali Romo s končnim izidom 1:1. Sevilla je tako že sedmič osvojila to tekmovanje, kar jo uvršča na vrh najuspešnejših ekip v zgodovini tekmovanja. Po rednem delu tekme se je končni izid glasil 1:1, nato pa so igralci Seville zadeli štirikrat, medtem ko je Roma uspela doseči samo en zadetek. V taboru poražencev je vladalo veliko razočaranje in jeza, še posebej pri njihovem kontroverznem trenerju Joseju Mourinhu. Mourinho je sodnike okrivil za poraz v finalu in izrazil svoje nezadovoljstvo tako, da je nemudoma snel srebrno medaljo, ki je predstavljala drugo mesto, in jo vrgel navijaču Rome. "To vedno naredim. Zlate medalje obdržim zase, srebrne pa delim navijačem," je pojasnil Mourinho.

Mourinho je bil trener Rome, ki je prejšnjo sezono osvojila Konferenčno ligo, in z naslovom Lige Evropa bi postal prvi trener, ki bi to tekmovanje osvojil s tremi različnimi klubi, vključno s Portom in Manchester Unitedom. Vendar pa je ta dosežek ostal neuresničen, kar je trenerja še dodatno razjezilo.

Portugalski strateg je izrazil svoje nezadovoljstvo s sodniškimi odločitvami v finalu, ki naj bi po njegovem mnenju neposredno vplivale na rezultat tekme. Njegovo nezadovoljstvo je izrazil zelo neposredno in glasno, ko je na parkirišču Puskas Arene počakal sodnike, da bi jim povedal svoje mnenje. Mediji so poročali, da je Mourinho večkrat izrekel kritike in psovke, obtožil sodnike sramote ter jim čestital za sramotno predstavo.

Mourinho je tudi izpostavil, da je bil finale zaznamovan s sumljivimi sodniškimi odločitvami, ki so po njegovem mnenju vplivale na končni rezultat. Omenil je primer igralca Rome, Erika Lamele, ki bi moral po njegovem mnenju prejeti drugi rumeni karton in biti izključen s tekme, vendar je Lamela končal tekmo in celo uspešno izvedel enajstmetrovke ter dosegel gol.

Portugalec je poudaril, da je kljub porazu ponosen na svojo ekipo, saj so dali od sebe vse, kar so imeli. To je bil prvi finale, ki ga je Mourinho izgubil, potem ko se je že petkrat prej uvrstil v finala in vsakič odšel kot zmagovalec.

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija