MOTORISTI V VROČINI IN GNEČI: 39 so jih izločili iz prometa

Slovenija

Policisti so v okviru nacionalne akcije za večjo varnost motoristov minuli teden izvajali poostren nadzor. Obravnavali so 2270 motoristov in odredili 1146 alkotestov, od katerih je bilo 37 pozitivnih. Skupno so ugotovili 516 kršitev cestnoprometnih predpisov, zaradi raznih prekrškov pa so iz prometa izločili 39 motoristov, so sporočili s policije.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je največ motoristov na cestah prav poleti. Vendar pa lepo vreme pogosto botruje lažnemu občutku varnosti, zato so vozniki manj previdni. Svoje dodajo še vročina, gneče, utrujenost, ki poslabšajo zbranost, in hitro lahko pride do nesreče.

Vsem motoristom zato policija svetuje, naj bodo previdni in spoštujejo predpise. Voznike drugih vozil pa pozivajo, naj vozijo previdno, pri čemer naj bodo pozorni tudi na motoriste, saj so ti zaradi ozke silhuete pogosto slabše vidni. Pri premiku vozila naj se dobro prepričajo, da imajo prosto pot, predvsem pa naj bodo spoštljivi do vseh prometnih udeležencev, ki sodijo v kategorije šibkejših ter ranljivejših.

Voznikom motornih koles in mopedov tudi svetujejo, da se udeležijo predavanj in brezplačnih preventivnih delavnic, ki jih organizirajo policisti skupaj s predstavniki drugih organizacij na njihovih območjih.

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.

waw |  11 .07. 2018 ob  10: 39
Huda prva fotka!