MOTORIST PRI PREHITEVANJU S KOVČKOM OPLAZIL NASPROTI VOZEČE VOZILO: Padel je in se huje poškodoval

Kronika

V petek ob 19. uri je bila prometna nesreča pri Mali Pristavi. Povzročil jo je 68-letni državljan Italije, ki je z motorjem prehiteval tovorno vozilo in po zaključku prehitevanja, ko je zapeljal nazaj na svoj pas, z levim kovčkom motornega kolesa oplazil nasproti vozeči osebni avtomobil, ki ga je pravilno peljal 49-letni državljan Avstrije, ki se je umaknil v svojo desno in pri tem oplazil še varovalno ograjo. Motorist je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v desno na brežino, kjer se je prevrnil. Sledi mu plačilni nalog zaradi nepravilnega prehitevanja. Policisti koprske policijske uprave (PU) so iz SB Izola prejeli informacijo, da se je motorist v nesreči huje poškodoval (zlomi obraznih kosti, dlančnice in stopalnice).

Ob 22.40 je bila na stari cesti Parecag - Korte prometna nesreča. Na kraju so policisti ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 24-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz Kort proti Parecagu, kjer je zaradi napačne strani vožnje s sprednjim levim delom svojega vozila trčil v zadnji levi del osebnega avtomobila, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 42-letna voznica. Povzročitelju je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,21 mg/l alkohola, sledi mu obdolžilni predlog.

V soboto Ob 3.32 je na Valeti padel motorist. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 40-letnik v krožnem križišču (peljal je iz Strunjana proti Valeti) zapeljal naravnost in trčil v kovinski drog svetilke ter padel. Odpeljan je bil v SB Izola. Odrejen je bil strokovni pregled in izdan plačilni nalog zaradi napačne strani vožnje.

Fotografije so simbolične. 

Ob 12.30 je na Goriški ulici v Kopru 30-letna voznica osebnega avtomobila na prehodu za kolesarje trčila v 54-letno kolesarko, ki je padla in se lažje poškodovala. Povzročiteljici sledi globa.

Ob 13. uri je na avtocesti (pri uvozu za Senožeče) 57-letni voznik osebnega avtomobila iz Ljubljane na uvozu zapeljal izven vozišča. Pri tem se je lažje poškodoval, odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 1,05 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija