MOST MAREZIGE–TRUŠKE ZNOVA ODPRT: V sklopu temeljite obnove uredili tudi pločnik (FOTO)

Koper

V teh dneh so zaključili rekonstrukcijo mostu Marezige–Truške, v vrednosti približno 80.000 evrov. V okviru naložbe so most razširili, na njem uredili pločnik in s postavitvijo ograj poskrbeli za varnost. V času temeljite obnove od konca julija je na cesti veljala popolna zapora, sedaj je most ponovno odprt za promet.

Gradbeni stroji so dobra dva meseca brneli na cesti Marezige–Truške, kjer je občina zaradi slabega stanja in starosti temeljito sanirala tamkajšnji most. Rekonstrukcijo mostu so izvajali delavci podjetja Grafist, ki so odstranili jekleno konstrukcijo in obstoječo ploščo ter vgradili novo betonsko nosilno ploščo. Zamenjali so tudi mostna ležišča, most razširili in na njem uredili pločnik, za dodatno varnost uporabnikov pa so poleg cestnih ograj na obeh straneh mostu postavili še odbojne ograje.

Vrednost naložbe, ki bo tamkajšnjim krajanom omogočila varno uporabo mostu, je približno 80.000 evrov. Bo pa koprska občina predvidoma v prihodnjem letu poskrbela še za sanacijo ceste Marezige–Truške in tako poskrbela za boljšo prevoznost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
N001 |  01 .10. 2020 ob  11: 32
Ma dva meseca za ta mostiček...ala, ala..