MORSKI ŽIVELJ SE VRAČA V TRST IN BENETKE: Kako je ustavljen svet pozitivno vplival na okolje (FOTO, VIDEO)

Svet

Satelitski posnetki že kažejo na zmanjšanje onesnaženosti zraka v industrijskih območjih, kjer velja karantena. V severni Italiji, denimo, so se povprečne koncentracije dušikovega dioksida prepolovile. V morju pred Trstom pa so spet videli delfine.

Koronavirus, ki je po svetu ubil na tisoče ljudi, pozitivno vpliva na zmanjševanje izpušnih plinov ter posledično na zmanjšanje onesnaževanja okolja.

To dokazujejo tudi različni foto materiali, denimo posnetek iz zaliva pred Trstom, kjer že leta ni bilo videti delfinov, zdaj pa so enega ujeli v objektiv. Podobno je s fotografijami rac, labodov in rib v Benetkah.

Strokovnjaki celo menijo, da bo na dolgi rok zmanjšanje onesnaženosti pripomoglo k boljšemu zdravju ljudi in manj smrti, kot pa če se svet zaradi pandemije ne bi ustavil.

Dušikov dioksid proizvajajo predvsem vozila, industrijske naprave in termoelektrarne. A na Kitajskem, kjer se stanje počasi vrača nazaj, se onesnaženje zopet slabša. Nedavne slike Evropske vesoljske agencije (ESA) kažejo povečanje emisij dušikovega dioksida.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koper |  30 .03. 2020 ob  11: 58
V Kopru je tak zrak,kot ga dolgo ni bilo.
Malo se lahko zahvalimo tudi burji,ki nam je v zadnjem času naklonjena.
Sicer jo pa Primorci obožujemo,ker burja zbistri misli.
Ostanite zdravi.