MORJE PRESTOPILO BREGOVE: V Sečovljah in Strunjanu tokrat ne pričakujejo težav (VIDEO)

Piran

Kmalu po 9. uri so v Piranu sprožili sireno zaradi močnega plimovanja in močnega juga. Kot je pojasnil poveljnik tamkajšnje civilne zaščite Robert Zirnstein, je voda na posameznih mestih poplavila najnižje dele mesta. Jugo se krepi, zato so postavili baražo, gasilci in pripadniki civilne zaščite pa so v pripravljenosti.

Fotografija je simbolična.

Ob 9.40 so sireno sprožili tudi v Izoli, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje. Morje poplavlja tudi v Portorožu

Tako se uresničujejo napovedi agencije za okolje, kjer so za danes napovedali, da bo morje poplavilo nižje dele obale, obenem pa se bo krepil jugo, ki bo najmočnejši od dopoldneva do večera.

Kot so napovedali, je morje danes prestopilo bregove. Video: Janez Kočar

Posted by Regional on Monday, December 28, 2020

V piranski civilni zaščiti so v pripravljenosti, nared je tudi črpalka za morebitno črpanje vode. Sicer pa po besedah Zirnsteina pričakujejo, da bo poplavljanje omejeno samo na Piran.

Fotografija je simbolična.

Vodotoke so pregledali, prav tako je vodnogospodarsko podjetje Drava dodatno očistilo struge, zato v Sečovljah in Strunjanu, kjer je bilo ob ujmah v začetku meseca najhuje, tokrat ne pričakujejo težav.

Glede na napovedi pa se bo jugo tekom dneva še krepil, kar bi lahko povzročilo višje valovanje, tako da bodo stanje še cel dan spremljali, je še dodal poveljnik piranske civilne zaščite.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija