MORILEC OTROKA JE BIL 7 DNI PRED ZLOČINOM POGOJNO OBSOJEN: Izrečeno mu je bilo tudi obvezno psihiatrično zdravljenje

Kronika

Marko B., ki je včeraj utopil svojo dveletno hčerko in se nato ubil, je bil pred natanko sedmimi dnevi obsojen na pogojno kazen zaradi nasilja v družini, ki ga je zagrešil nad ženo Suzano, poroča Blic.

Kot je uspel izvedeti Blic, je bila prva in edina prijava zoper Marka B. vložena s strani Suzane B. 30. aprila 2022. Informacijo so za portal potrdili tudi na državnem tožilstvu v Vršcu.

"Potem ko je S.B. 30. aprila 2022 policijo obvestila, da njen mož nad njo izvajal nasilje v družini, je policist izrekel nujne ukrepe v skladu z Zakonom o preprečevanju nasilja v družini odstranil storilca iz stanovanja," so za portal povedali na tožilstvu. Ukrep so podaljšali do 1. junija 2022.

Po podani prijavi je tožilstvo ukrepalo in zoper Marka uvedlo predhodni preiskovalni postopek.

Po tem so začasni ukrep ponovno podaljšali do konca kazenskega postopka, o čemer je bil 26. maja 2022 podan predlog sodišču v Vršcu. Predlog je bil sprejet s sodno odločbo in Marku B. je bila izrečena prepoved približevanja, srečevanja in komuniciranja z ženo ter prepoved približevanja hiši, v kateri žrtev živi. Ukrep naj bi trajal do pravnomočno zaključenega postopka.

Glavna obravnava se je končala 27. septembra, ko je bil Marko B. spoznan za krivega navedenega kaznivega dejanja.

Bil je pogojno obsojen na enoletno zaporno kazen, pri čemer se ta ne izvrši če obdolženec v treh letih ne bi storil novega kaznivega dejanja. Izrečeno pa mu je bilo tudi obvezno psihiatrično zdravljenje.

Šokantni prizori pred hišo matere umorjene deklice

Novinarji Blica so pričali pretresljivim prizorom pred hišo, v kateri živi družina matere umorjene dveletnice v Vršcu. Občani so pretreseni komentirali tragedijo, kot pravijo, "sploh ne vedo, kako bi jim izrazili sožalje".

Iz hiše ves dan ni prišel nihče. Vrata so zaprta, občasno vstopi kdo od sorodnikov. Nihče noče govoriti, vsi so potrti, poroča Blic.

Tudi sosedstvo morilca Marka B. je v šoku. "Marko je bil od majhnih rok priden otrok. V soseščini ga sploh nismo opazili, nikoli ni delal težav. Ne vem, kaj mu je rojilo po glavi," je dejala ena izmed sosed. Oče Marka naj bi bil v bolnišnici, so še dejali sosedje. Nekateri pravijo, da se zdravi zaradi sladkorne bolezni, drugi pa, da je na psihiatriji, a Blic konkretnih informacij o tem nima.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija