MORILEC, KI SI ŽELI POSTATI TERAPEVT: Prepričan je, da lahko svoje izkušnje uporabi v dobro drugih (FOTO)

Svet

Brazilski vratar Bruno Fernandes je bil leta 2010 obsojen na 22 let zapora za umor svoje ljubice Elize Samúdio. Zločin je bil motiviran z denarjem, saj ga je Samúdio prosila, naj skupaj skrbita za njunega otroka, kar pa se Fernandesu ni zdelo primerno. Namesto tega jo je ugrabil, zadavil ter njeno telo vrgel psom, da so ga raztrgali. Da bi prikril zločin, je prekril njeno truplo s plastjo cementa. Kraja, kjer naj bi bila pokopana Samúdio, nikoli niso našli.

Kljub temu je Fernandes že leta 2018 dobil polovično svobodo in se vrnil na nogometna igrišča. Zanimivo je, da se želi v prihodnosti specializirati za psihološko delo s športniki in postati terapevt. Čeprav je zločin, ki ga je zagrešil, zelo nasilen, je očitno prepričan, da lahko svoje izkušnje in znanje uporabi v dobro drugih.

O tem grozljivem zločinu so poročali številni svetovni mediji, vključno z The Guardian, BBC in Sky Sports. V Braziliji je ta primer povzročil veliko razburjenja in odmevov, saj je šlo za zelo okrutno dejanje, ki je pretreslo javnost. Kljub temu pa je Fernandes že dobil drugo priložnost in se vrnil na nogometna igrišča, kar je za marsikoga sporno. Njegova želja, da postane terapevt, pa morda kaže na to, da si želi popraviti svojo preteklost in se nekako 'oddolžiti' za svoje dejanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija