MONSTRUOZEN NAPAD Z NOŽEM V VRTCU: 24-letnik ubil dva otroka in ranil 16 oseb

Kronika

V napadu z nožem v vrtcu na Kitajskem sta bila v sredo ubita dva otroka, 16 ljudi pa je bilo ranjenih, poroča kitajska tiskovna agencija Xinhua. Napadalca v mestu Beiliu so po dogodku prijeli.

Fotografija je simbolična. 

24-letnik je napad izvedel okoli 14. ure v zasebnem vrtcu, ravno v času popoldanskega spanca. Posnetki, objavljeni na kitajskih družabnih omrežjih, prikazujejo okrvavljene jokajoče otroke, medtem ko nekateri nepremično ležijo na tleh. Videoposnetki prikazujejo tudi aretacijo osumljenca, piše jutarnji.hr.

Policija motiva za napad ni potrdila, mediji pa pišejo, da je bil osumljeni v postopku ločitve in da njegova žena dela v tem vrtcu.

Na Kitajskem pogosto prihaja do podobnih napadov na vrtce ali šole. Napadalci imajo pogosto psihične težave ali pa je njihov motiv maščevanje, navaja nemška tiskovna agencija dpa. V številnih ustanovah so zato močno poostrili varnost in predvsem preprečili, da bi v stavbe, v katerih so vrtci ali šole, lahko vstopale druge osebe, razen staršev. Kljub temu še vedno prihaja do takih tragičnih dogodkov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija