MOK ZBIRA PONUDBE ZA SANACIJO PLAZU KRNICA: Poleti sledi druga faza

Koper

Mestna občina Koper je pred dnevi objavila javno naročilo za izbiro izvajalca del druge faze sanacije zemeljskega plazu v vasi Krnica. Rok za prijavo se izteče 20. maja. Dela se bodo predvidoma začela še pred poletjem, naložba pa bo pod streho do konca novembra, so danes sporočili z mestne občine.

Koprska občina je že pred leti izpeljala prvo fazo sanacije zemeljskega plazu Krnica, ki je obsegala gradnjo cevovodov, jarkov in meteorne kanalizacije ter ureditev globoke drenaže, vendar še vedno beležijo manjše premike zemljine. Plaz še ni stabiliziran, nevarnost predstavljajo predvsem obilne padavine, so navedli v sporočilu za javnost.

Da bi zaustavili plazenje zemlje in zavarovali okoliške objekte, bodo na občini skupaj z ministrstvom za okolje in prostor zdaj izpeljali še drugo fazo sanacije plazu in tako zagotovili boljše pogoje življenja ljudi na tem območju.

Izbrani izvajalec bo v sklopu naložbe poskrbel za gradnjo treh novih pilotnih sten iz armiranega betona, ki bodo varovale stanovanjske objekte ob plazu. Naložbo bo sklenil predvidoma konec novembra.

Sicer pa občina že ves čas izvaja monitoring stanja, ki ga bo opravljala tudi po zaključku naložbe. Če ukrepi ne bodo umirili plazenja, bosta občina in ministrstvom pristopila k novim ukrepom, so še napovedali v Kopru.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija