"MOJSTROVINA MELONI": Tvit stranke Bratje Italije "zakuril" družbena omrežja (FOTO)

Svet

Stranka Bratje Italije italijanske premierke Georgie Meloni je naletela na posmeh, ko je v ponedeljek na družbenem omrežju X, nekdanjem Twitterju, objavila trditev, da bo jug Italije bogatejši od največjih gospodarstev Evropske unije, Francije in Nemčije, to pa označila za zgodovinsko dejstvo.

"Po podatkih Združenja obrtnikov in majhnih podjetij bo bruto domači proizvod juga Italije presegel tistega Francije in Nemčije," so zapisali. Dodali so, da je to "zgodovinsko dejstvo", ki bo utišalo tiste, ki želijo drugim slabo. Ob tem so objavili fotografijo premierke z napisom "mojstrovina Meloni", poroča spletni portal Euronews.

Zapis je stranka na družbenem omrežju objavila v ponedeljek, čez nekaj ur pa ga je že zbrisala. Na družbenih omrežjih je namreč naletela na posmeh, nekdo pa je zapisal, da je mislil, da gre za objavo s satiričnega računa.

Zaradi globoko zakoreninjenih težav s slabim upravljanjem, organiziranim kriminalom in revščino, je gospodarstvo južne Italije že dolgo manj razvito kot na severu države, s Francijo in Nemčijo pa se ga sploh ne da primerjati.

Po podatkih ekonomskih analitikov CEIC je BDP na prebivalca na jugu Italije leta 2017 znašal 18.512 evrov. Istega leta je bil v Franciji 35.442 evrov, v Nemčiji pa 40.929 evrov, čeprav tudi v teh državah obstajajo velike regionalne razlike.

Posledica gospodarskih razlik med severom in jugom Italije so velike neenakosti. Industrijska dejavnost je skoncentrirana na severu, prebivalci na jugu pa se preživljajo predvsem s kmetijstvom in turizmom. Po podatkih EU je bila lani brezposelnost v južnih regijah Kampanija in Sicilija 17,1 oziroma 16,6 odstotka, v severni Lombardiji pa 4,9 odstotka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  24 .08. 2023 ob  07: 10
ko jo bjonda pukne, jo pukne !
kokodek |  23 .08. 2023 ob  16: 17
Meloni ima prav, ker ona je upoštevala bogatstvo mafije, haha
va cagar |  23 .08. 2023 ob  09: 38
11
@manofsteel
včlani se k njej ker si že izpolnil pogoje butec
ManofSteel |  23 .08. 2023 ob  08: 54
-9
Levajzarji vi njej ne pridete do pete kaj šele do gležnja!
Posmeh ste vi nevaspitana gobana!