Moggiju prepolovili kazen za afero iz leta 2006

Sodišče v Neaplju je zmanjšalo kazen nekdanjemu športnemu direktorju torinskega Juventusa Lucianu Moggiju za več kot polovico, na dve leti in štiri mesece. Prvotno je bil Moggi kot osrednja osebnost v manipulaciji s športnimi izidi iz leta 2006 obsojen na pet let in štiri mesece zapora.

Moggi se je na prvostopenjsko odločitev sodišča pritožil. V Neaplju je bil vnovič obsojen zaradi sodelovanja v kriminalni združbi, očitke o prevari pa je sodišče ocenilo kot zastarane. Tožilstvo je zahtevalo zaporno kazen v višini treh let in enega meseca.

Moggiju tožilstvo očita, da je vplival na sodnike, ki so piskali v korist Juventusa. Zato je že prejel dosmrtno prepoved delovanja v nogometu, Juventus pa je izgubil naslova iz sezon 2005 in 2006. Obsojenih je bilo več oseb. Nekdanji vodja sodniške organizacije Pierluigi Pairetto in nekdanji podpredsednik italijanske nogometne zveze bosta za zapahi preživela dve leti.

Sodišče je oprostilo lastnika Fiorentine Andreo in Diega Della Valleja ter predsednika Lazia Claudia Lotita. Sodba še ni pravnomočna, Moggijev odvetnik pa je že napovedal novo pritožbo.

Deli novico: