MOČNO DEŽEVJE IN VETER PRIZADELA ISTRO: Poplave zajele Pulj, Reko, Rovinj in otok Cres, ponekod prekinjen promet (FOTO, VIDEO)

Svet

Močno deževje in veter sta danes prizadela velik del severnega Jadrana. Poplave so zajele Pulj, Reko, otok Cres in Rovinj, kjer so zaradi poplavljanja v nekaterih delih mesta prekinili promet, poročajo lokalni mediji. Državni hidrometeorološki zavod je za celotno jadransko obalo za danes razglasil rdeči alarm oziroma izjemno nevarno vreme.

Zaradi plime je vodja zalila središča Rovinja, vdrla je v nekatere kavarne in restavracije, piše istrski portal IstraIn.

O težavah zaradi obilnih padavin poročajo tudi iz Poreča. Zaradi poplavljenih cest so ustavili promet na državni cesti med Novigradom in Porečem.

⛈ ???????????????? ???????????????????????????????????? ???????????????????????????????????? ???????????????? - ???????????? ????????????ž???????? ???????? ???????????????????????? ????‍♂️????‍???????? ???? Pulu je u noći s 21. na 22. studenoga 2022. godine i...

Objavil/a Grad Pula dne Torek, 22. november 2022

Na Reki težave poleg padavin in vetra povzroča plima, zaradi katere je morje zjutraj že poplavilo nekatere ulice v mestu.

Voda je po pisanju portala Glas Istre zalila tudi vozila na puljski rivi, na eno od ulic v Pulju pa je padlo drevo. Na terenu so vse dežurne službe komunalnih podjetij, prizadeta območja pa je obiskal tudi puljski župan Filip Zoričić.

Pulska riva danas...foto Kasko, Dino Sabljak

Posted by Regional Express on Monday, November 21, 2022

V Pulju je doslej padlo okoli 11 milimetrov dežja, višina morja pa je zaradi močnega vetra in izrazito visoke plime do 60 centimetrov višja kot običajno, po poročanju Crometea pa imajo težave tudi na Cresu.

Voda je zalila tudi dele Dalmacije

V Šibeniku je po poročanju hrvaškega portala Index.hr poplavila najstarejši del mesta. Zaradi močnega juga in dežja je poplavljena obalna promenada v Vodicah, kjer mestne oblasti težavo pogostega poplavljanja obale po poročanju hrvaške radiotelevizije nameravajo odpraviti z zvišanjem promenade.

V Splitu in drugje v Dalmaciji se ob tem soočajo z orkanskim jugom, ki je prekinil večino pomorskega prometa med mestom in bližnjimi otoki. Najmočnejše sunke vetra so zabeležili na Biokovu in sicer 127 kilometrov na uro. 

Medtem pa je v Gorskem Kotarju začelo ponovno snežiti, vendar ceste trenutno ostajajo prevozne, poroča meteorološki portal Istramet.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija