MOČNA EKSPLOZIJA SREDI NOČI ZBUDILA PREBIVALCE: Poškodovanih več avtomobilov in fasad

Kronika

Prebivalce zagrebške Trešnjevke in okoliških naselij je danes ponoči okoli 2.50 zbudila močna eksplozija. Policija je takoj prejela vrsto prijav in kmalu so ugotovili, da je do eksplozije prišlo v Pregradski ulici, sredi ceste pa jih je pričakala zadimljena površinska poškodba pločnika.

Policijska preiskava, ki sicer še poteka, je pokazala, da je neznani storilec iz za zdaj še neznanega razloga uporabil eksplozivno sredstvo. Poškodovanih je bilo več vozil in fasad stanovanjskih objektov.

V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Jutarnji list prenaša tudi izjave pretresenih sosedov: "Odjeknila je močna eksplozija in okna so se tresla, slišati je bilo tudi pokanje stekel. Tega nismo takoj povezali z našo ulico, ker smo na drugem koncu, ampak najprej sem pomislila, da so tatovi spet razstrelili bankomat v bližini. Nato sem slišala zvoke od zunaj, sosedi so se začeli zbirali okoli tistega madeža sredi ceste." Druga stanovalka je povedala, da jo je eksplozija zbudila.

"Šli smo na ulico in videli tisto veliko črnino v betonu. Naokoli so bili poškodovani avtomobili, na vozilih razbita stekla. Bil je dim in smrdelo je po zažganih gumah. Ne vemo, kaj se je zgodilo," je dejala.

Stanovalci so prepričani, da eksplozija ni povezana z nobenim od stanovalcev in da ni mišljena kot opozorilo nikomur od njih. Menijo, da je šlo za potezo "nekega pijanega norca", še poroča Jutarnji list.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija