POLNE ROKE DELA ZA PRIMORSKE GASILCE: Ponoči v neurjih najbolj prizadeto Trnovo ob Soči (FOTO)

Slovenija

Tudi ponoči je močan veter odkrival strehe in podiral drevesa, ponekod sta bila motena oskrba z električno energijo in oviran cestni promet. Na Upravi RS za zaščito in reševanje so zabeležili 75 dogodkov, aktivirani pa so bili gasilci iz 55 enot. Med bolj prizadetimi kraji je Trnovo ob Soči.

Trnovo ob Soči

Objavil/a Černuta Matjaž dne Petek, 20. oktober 2023

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je močan veter ponoči odkrival ter poškodoval strehe različnih objektov, podrl je tudi večje število dreves, ki so padala na cestišča, osebna vozila in na električne ter telekomunikacijske vodnike. Ponekod sta bila motena oskrba z električno energijo in oviran cestni promet.

Na območjih regijskih centrov za obveščanje Celje, Kranj, Ljubljana, Nova Gorica, Postojna, Slovenj Gradec in Trbovlje so na upravi zabeležili 75 dogodkov, od tega največ v osrednji Sloveniji v Ljubljani, in sicer 55.

Nadaljujemo s sanacijo oz.pomočjo prizadetim vaščanom Trnovega ob Soči.

Objavil/a Gasilska Enota Kobarid dne Sobota, 21. oktober 2023

V petek nekaj po 20. uri so gasilci posredovali v naselju Trnovo ob Soči v občini Kobarid, ki ga je zajelo močno neurje. Poškodovan ni bil nihče, je pa nastala gmotna škoda.

Po do sedaj zbranih podatkih je bilo poškodovanih šest stanovanjskih objektov, ostrešja štirih gospodarskih poslopij, parkiran osebni avtomobil in strehi na župnišču in cerkvi. Eden od stanovanjskih objektov je neuporaben za bivanje, pri ostalih pa so poškodovani kritina in ostrešja.

???? Intervencija večjega obsega. Gasilci GZ Kobarid in PGD Bovec posredujemo v vasi Trnovo ob Soči kjer je neurje odkrilo več objektov. V kolikor potrebujete našo pomoč ☎️ 112.

Objavil/a Gasilska Enota Kobarid dne Petek, 20. oktober 2023

Del naselja je zaradi okvare na elektroenergetskem vodu ostal brez električne energije. Napako bodo odpravili vzdrževalci tekom današnjega dneva.

Gasilci in pripadniki civilne zaščite so imeli sinoči veliko dela tudi na območju Bohinja. Močan veter je odtrgal pomol na Bohinjskem jezeru, ki so ga povlekli na brežino jezera. Gasilci 13 gasilskih društev in pripadniki enote za tehnično reševanje Civilne zaščite Bohinj so odstranjevali tudi podrto drevje, delo so imeli tudi s prekrivanjem poškodovanih ostrešij objektov.

Danes je kar nekaj preglavic povzročil močan veter, ki je lomil drevesa, odkrival strehe, tudi pomol na Bohinjskem jezeru je želel zajadrati z vetrom, pa smo mu to preprečili.

Objavil/a PGD Bohinjska Bistrica - Prostovoljno gasilsko društvo dne Petek, 20. oktober 2023

Sicer so na upravi za zaščito in reševanje na območjih občin Bohinj, Jesenice, Kranjska Gora, Dobrova-Polhov Gradec, Ig, Selnica ob Dravi, Pivka in Muta v petek do polnoči zabeležili 35 dogodkov.

Na Jesenicah je drevo padlo prek električne napeljave ob transformatorski postaji, na območju občine Muta pa je zaradi pretrganega električnega vodnika brez elektrike ostalo več hiš v naselju Sv. Jernej nad Muto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija