MOČAN VETER NA PRIMORSKEM ZRUŠIL ELEKTRIČNI DROG: Nesreča je povzročila travniški požar

Kronika

V nedeljo ob 10.39 se je v Mali Bukovici, naselju v bistriški občini, zaradi močnega vetra podrl električni drog, odtrgan električni vodnik pa je povzročil manjši travniški požar. Ogenj so pogasili tamkajšnji gasilci, policisti pa so zavarovali kraj do prihoda dežurne elektro ekipe, ki je napako odpravila. Škoda ni nastala, pri dogodku prav tako ni bil nihče poškodovan, so sporočili s koprske policijske uprave.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so sicer v zadnjem vikendu intervenirali v 108 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 408 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lahkimi telesnimi poškodbami. Zasegli so šest vozil. S področja kriminalitete so obravnavali pet tatvin in vlom v vozilo. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 13 intervencij.

V petek ob 19.26 so policisti v Bertokih 21-letnemu moškemu zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Zoper njega bo uveden hitri postopek z odločbo.

Ilirskobistriški policisti so ob 14.45 v Ilirski Bistrici ustavili 60-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje. Sledi obdolžilni predlog.

Vozili pod vplivom drog in alkohola

V petek ob 11.44 so policisti na izvozu iz avtoceste Razdrto ustavili 22-letnega voznika, ki nima vozniškega dovoljenja. Z voznikom je bil opravljen tudi hitri test za prepoznavo simptomov vožnje pod vplivom mamil, ki je bil pozitiven. Vozniku so policisti odredili strokovni pregled, ki pa ga je moški odklonil. Osebni avtomobil je bil vozniku zasežen, sledi mu tudi obdolžilni predlog. Poleg tega so policisti v postopku, tako 22-letnemu vozniku kot tudi 28-letnemu sopotniku, zasegli manjšo količino konoplje. Zoper oba bo uveden hitri postopek z odločbo.

Koprski prometni policisti so v petek ob 19.45 ustavili 20-letnega voznika mopeda, ki mu je hitri test pokazal vožnjo pod vplivom mamil. Strokovni pregled je moški odklonil, zato mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Zaradi suma, da je moped predelan, je bil ta zasežen. Odrejen je izredni tehnični pregled.

Ob 22.56 je bil v Hraščah ustavljen 57-letni voznik, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,65 mg/l. Moškemu so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

V soboto ob 4.25 so piranski policisti v Luciji ustavili 33-letnega voznika kombija, ki je kazal očitne znake vinjenosti. Rezultat alkotesta mu je v nadaljevanju pokazal 0,85 mg/l. Moškemu so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odredili pridržanje. Sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 14.45 je v Dolnjem Zemonu prišlo do prometne nesreče s samoudeležbo. Policisti so ugotovili, da je 60-letni voznik zapeljal preblizu desnega roba cestišča. Vozilo je nato zaneslo na odbojno ograjo in se prevrnilo na levi bok, kjer je obstalo. Vozniku, ki se v nesreči ni poškodoval, je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,67 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Vožnja brez vozniškega dovoljenja

V Kosezah pri Ilirski Bistrici je bil v soboto ob 8.39 ustavljen 75-letni voznik, ki je osebni avtomobil vozil brez vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu policisti zasegli, zoper njega pa podali obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

V nedeljo so v Šembijah policisti ob 16. uri ustavili 42-letnega voznika, ki nima vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščeni nepripadajoči registrski tablici. Poleg tega je vozniku alkotest pokazal rezultat 0,72 mg/l. Moškemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, avtomobil pa zasežen. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 19.51 je bil v Kopru ustavljen 39-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil v času veljavnosti ukrepa prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Poleg tega mu je alkotest pokazal rezultat 0,97 mg/l. Moškemu je bilo vozilo zaseženo, tudi zanj pa bo podan obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Na Ukmarjevem trgu v Kopru pa so policisti ob 21.47 ustavili 37-letnega moškega. Pri preverjanju so ugotovili, da mu je že lani potekla veljavnost vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Kraja

Popoldan je neznani storilec vlomil v osebni avtomobil, ki ga je oškodovanka parkirala na Sv. Katarini v Ankaranu. Iz notranjosti vozila je storilec vzel denarnico in lastnico oškodoval za približno 500 evrov. Storilca bodo policisti po izsleditvi kazensko ovadili.

Prometne nesreče

V petek ob 12.56 je v strunjanskem drevoredu padel 28-letni kolesar, ki je vozil v skupini s še 14 drugimi kolesarji. Moškega, ki se je pri padcu lažje telesno poškodoval, so oskrbeli v izolski bolnišnici.

V soboto ob 9.40 je 45-letni voznik zaradi neprevidnosti pri vzvratni vožnji na prehodu za pešce v Ilirski Bistrici zbil 78-letno peško. Ženska se je v nesreči lažje telesno poškodovala. Vozniku, državljanu Srbije, so policisti na kraju izdali plačilni nalog.

V nedeljo ob 8.44 se je v Stepanih, zaradi vožnje preblizu roba cestišča, na levi bok prevrnil 41-letni voznik tovornega vozila za prevoz betona. Voznik se pri nesreči ni telesno poškodoval, izdan je bil plačilni nalog.

Ilegalne migracije

V preteklem vikendu so na območju PU Koper skupno obravnavali 45 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo.

V petek so obravnavali sedem ilegalnih migrantov, na Belvederju nad Izolo so bili prijeti štirje državljani Afganistana, pri Brežcu pa so policisti prijeli še tri državljane Pakistana.

V soboto so policisti prijeli 16 ilegalnih migrantov. V Kopru so policisti prijeli enega državljana Kosova, v Lukinih je bilo prijetih pet državljanov Turčije, na Mostičju en državljan Irana in štiri državljani Turčije, še pet državljanov Turčije pa je bilo prijetih pri vodnem zajetju v Jelšanah.

V nedeljo je bilo skupno prijetih 19 ilegalnih migrantov, pri Starodu je bilo prijetih pet državljanov Nepala, pri Rakitovcu trije državljani Indije in en državljan Bangladeša, pri Rakitovcu trije državljani Irana, pri portoroškem letališču pa še sedem tujcev, in sicer trije državljani Indije, tirje državljani Pakistana in en državljan Bangladeša.

Danes ponoči so policisti na območju Rakitovca prijeli še tri državljane Afganistana.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija