MOČAN VETER GRADI ZAMETE: Ob morju in na Goriškem bo deževalo

Slovenija

Sneženje, ki je minulo noč zajelo velik del Slovenije in že pojenja, se bo ponovno okrepilo v noči na petek. V petek bo podobno vreme kot danes, največ padavin bo v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji. Danes dopoldne so največ novega snega med merilnimi postajami namerili na Letališču Cerklje ob Krki, 12 centimetrov na 15 centimetrov podlage.

Podatki Agencije RS za okolje (Arso) za ob 13. uri kažejo, da je med ostalimi merilnimi postajami, za katere so na voljo podatki, dopoldne deset centimetrov novega snega zapadlo v Črnomlju. Tam je tako zdaj snežna odeja debela pol metra. V Postojni je dopoldne zapadlo za en centimeter novega snega, snežna odeja je tam zdaj debela prav tako okoli 20 centimetrov.

Na Voglu so dopoldne namerili tri centimetre novega snega, skupno ga je več kot tri metre. Še več ga je na Kredarici, kjer je dopoldne zapadlo pet centimetrov novega snega, tako da ga je tam za okoli 440 centimetrov, kažejo podatki Arsa.

Burja presega hitrost 100 kilometrov na uro

Sneženje se bo od juga ponovno okrepilo v drugi polovici noči na petek in bo zajelo vso Slovenijo, glavnina padavin pa bo v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji. Le ob morju ter ponekod na Goriškem bo večinoma deževalo.

Ponekod debele snežne zamete v teh dneh gradi tudi močan veter. Na Primorskem še naprej piha močna burja, sunki bodo ponekod presegali hitrost 100 kilometrov na uro.

Sneženje bo v soboto ponehalo, od nedelje naprej pa Slovenijo čaka zelo mrzlo vreme. Tudi po nižinah v notranjosti bo nekaj dni temperatura zraka ostala ves dan pod ničlo, ob morebitnih jasnih in mirnih nočeh se lahko ohladi pod minus 15 ali celo pod minus 20 stopinj Celzija, napovedujejo na Arsu.

Deli novico: