MOČAN POTRES PRED OBALO JAMAJKE: Čutili so ga tudi na Floridi (FOTO, VIDEO)

Svet

Karibsko morje severozahodno od Jamajke je v torek stresel močan potres z magnitudo 7,7. Ameriški seizmološki urad USGS je izdal opozorilo pred cunamijem, ki pa je že preklicano. Poročil o žrtvah zaenkrat ni.

Žarišče potresa je bilo 125 kilometrov severozahodno od jamajškega mesta Lucea na globini deset kilometrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Potres so čutili skoraj po vsem otoku, stresel pa je tudi kubansko prestolnico Havano, kjer so evakuirali nekatere stavbe. 

O tresenju tal so poročali tudi iz Kingstona in Miamija. Kasneje so 53 kilometrov od obale Kajmanskih otokov zabeležili še močan popotresni sunek z magnitudo 6,5. O močnih popotresnih sunkih so poročali tudi iz celotne regije, piše BBC.

Ameriški seizmološki urad USGS je izdal opozorilo pred cunamijem, ki bi lahko dosegel obale Jamajke, Belizeja, Kube, Hondurasa, Mehike in Kajmanskih otokov. A je nevarnost že minila, opozorilo pred cunamijem pa preklicano.

Potres naj bi povzročil zgolj materialno škodo, poročil o žrtvah še ni. Družbena omrežja pa so medtem preplavili posnetki in fotografije, ki prikazujejo, trenutek, ko je streslo tla.

Zaokrožili so tudi grozljivi posnetki vdorov tal

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija